Йдеться про зняття з посади голови районної адміністрації Олега Оркуші, який був активним майданівцем під час Революції гідності і за нього стояли горою активісти.

Кажуть, що очільник району останнім часом критикував владу, представником якої і був, в соцмережах. І начебто така «бурхлива діяльність» дійшла до Адміністрації Президента, тому невдовзі Оркуша стане безробітним.

Ми вирішили запитати у голови Козятинської РДА, чи так це насправді. Ось що він відповів.

– Наразі я у відпустці до 2 травня. Так, я подав заяву Президенту України про звільнення за особистим бажанням. Це моє рішення, і воно зміні не підлягає. Щодо жовтих публікацій про мене у місцевих виданнях, то їхнім автором був Микола Філонов, який свого часу страшно загризся з моїм помічником, а тоді зі мною. Тим не менш, життя продовжується.

Тим часом активно обговорюють заміну Олегу Оркуші. І, за інформацією козятинських активістів та чиновників, це може бути 58-річний депутат районної ради, фермер Володимир Шевчук із села Куманівки. На останніх виборах він висувався як безпартійний, але від партії БПП «Солідарність». Нещодавно про нього наша газета вже писала. Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, він володіє низкою сільськогосподарських підприємств — «Нива», фермерське «Куманівське» та «Світанок-В» і має корпоративних прав на мільйони гривень… Але в його декларації за 2016 рік рядки «Корпоративні права» та «Бенефіціари» залишились із прочерками. І внесок цього депутата лише в селянське господарство «Світанок-В» складає майже 21 мільйон гривень… Як так вийшло, що Володимир Андрійович із БПП «забув» про свої фірми та мільйони? Тим не менш, у районі його поважають…

– Він як стукне кулаком по столі, то буде по його. Бо Олег Оркуша хоч і був гарною людиною та майданівцем, але точно не керівником та господарем, — каже один із представників влади у Козятині. — Район провалив медичну реформу, а дороги тут чи не найгірші. Думаю, що ці кадрові перестановки пов’язані виключно з виборами. Цікаво, що люблять у нас на Козятинщині фермерів. Голова райради теж аграрій, і теж зі скандальною репутацією.

Віталіна Володимирова