Після перевірки співробітники прокуратури внесли відомості у Єдиний реєстр досудових розслідувань (ЄРДР). В результаті було встановлено причинно-наслідковий зв’язок між неналежним виконанням професійних обов’язків з боку медиків, що й призвело до смерті ув’язненого. Крім того, були проведені відповідні судово-медичні експертизи та допитані лікарі.

У зв’язку з цим, у березні поточного року фігуранту провадження – лікарю медичного закладу оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 140 КК України. Обвинувальний акт, разом з кримінальним провадженням, направлено до суду для розгляду по суті та постановлення законного і обґрунтованого рішення щодо кримінальної відповідальності винної особи, – повідомили у прес-службі прокуратури. — Якщо суд його визнає винним, то йому загрожує таке покарання: позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

У Центрально-Західному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України поки що ситуацію не коментують. Проте пообіцяли журналісту зробити це пізніше.

Віталіна Володимирова