Раптом стовбур величезної липи розколовся навпіл і рухнув просто на пішохідну доріжку. Дерево дорослих не зачепило, але привалило ніжки та обличчя дитинки. Витягти її з-під товстого стовбура допомогли перехожі. На щастя, дівчинка жива та знаходиться у лікарні в стані середньої тяжкості.

– Все сталось буквально за лічені секунди. Я йшла попереду, а донечка із чоловіком позаду. Почула шелест листя. Обернулась, бачу – дерево впало на доцю. Чоловік зі всіх сил намагався відштовхнути дитинку, аби врятувати. Та не вийшло. Чесно кажучи, у нас відразу була паніка та істерика. Ми кинулись до дитини, — каже мама Полінки. — Дерево повністю придавило їй ніжки. Перехожі допомогли витягнути донечку. Вона була у свідомості, дуже злякалась та плакала. Ми відразу викликали «швидку допомогу», поліцію та рятувальників. Поліну відвезли до дитячої лікарні. Обійшлось без переломів. Лікарі діагностували у донечки забої, струс мозку та гематоми. Загрози життю немає.

Свідки «НП» додають: на тій ділянці завжди багато людей. Особливо у вихідні. Тож не розуміють, чому на дерево ніхто з комунальників уваги не звертав.

– У нас лише вміють здорові дерева вирубувати і сакури садити. А ось за старими та сухими ніхто не дивиться, — вважає вінничанка Тетяна. — Це добре, що дитина жива. Та потрібно щось із цим робити і карати винних. А скільки таких аварійних дерев у парках, де багато дітей гуляє?

Інформацію про інцидент з дитиною підтвердили у прес-службі обласної поліції. За їхніми даними, його внесли до журналу єдиного обліку заяв та повідомлень громадян. Батьки потерпілої додають: так просто цю ситуацію не залишать. Через суд будуть добиватись відшкодування у комунальників.

Вікторія Снігур