При вході стояли, як пізніше з’ясувалось, Ахмедов та Крилов. Я був одягнений у камуфляж, що їм не сподобалось. Через паркан до нас кричав Ватраль, з яким ми працювали у ВАТ «Брацлав». Він ударив мене в обличчя, стягнув мені на обличчя капюшон, бив мене у голову та тулуб.

Я, Пащенко, Ліщишин та Бондарчук пішли до автомобіля, щоб не нагнітати конфлікт. Але Ватраль кричав, що усім нам зараз буде кінець, і покликав Ахмедова та Крилова. Вони оточили мене, не давали пройти, ображали, поводились неадекватно, бо були дуже п’яні. Я казав їм, що нікого не зачіпав та не хочу сварки, Ахмедов ударив мене в обличчя, а Ватраль та Крилов били мене по голові і тулубу. Крилов несподівано завдав мені удар ногою в пах, я зігнувся, однак Ватраль та Крилов повалили мене, стали бити ногами. Пащенко і Бондарчук відтягли їх, підняли мене, але Ватраль бігав навколо і продовжував завдавати удари.

Було відкрите кримінальне провадження, минуло понад 2 роки, але слідчі не вчиняють жодних дій для притягнення винних осіб до відповідальності. Я неодноразово звертав увагу слідчих на це, чув обіцянки, та нічого не робилось. Суд визнав мої скарги на бездіяльність слідчих обгрунтованими, тричі відвели від участі у цьому кримінальному провадженні слідчих Немирівського ВП ГУНП у Вінницькій області. Я повідомив слідству про осіб, які вчинили кримінал, однак слідчі роблять вигляд, що нічого не відбувається. Жодні мої дії не можуть спонукати слідство до виконання ними свого обов’язку.

Згідно із Законом України «Про національну поліцію», держава відшкодовує шкоду, завдану фізичній або юридичній особі рішеннями, дією чи бездіяльністю органу поліції чи поліцейськими під час здійснення ними своїх повноважень.

На підставі вищевикладеного прошу винних у неналежному розгляді кримінального провадження № 12015020240000627 притягти до відповідальності; повідомити про підозру Ватралю Андрію, Крилову Михайлу та Ахмедову Рустаму; скерувати це кримінальне провадження до суду; про прийняті рішення повідомити мені письмово у строки, передбачені законодавством України.

Я направив цю скаргу Уповноваженому ВР України з прав людини, Генеральному прокурору України, керівнику Національної поліції, міністру внутрішніх справ України, прокурору Вінницької області, начальнику ГУ НП у Вінницькій області, прокурору Немирівської місцевої прокуратури, начальнику Немирівського ВП ГУ НП у Вінницькій області».

Потерпілий Олександр
Васильович Дунський
с. Вовчок, Немирівський район