«Заява редакції газети «33-й канал» про замахи на життя та здоров’я журналістів газети та інших незаангажованих видань, яку опублікував Ваш колектив, викликала обурення.

І досі ніякого публічного осуду ми не прочитали ні від голови Вінницької облради Анатолія Олійника, ні від голови Вінницької облдержадміністрації Валерія Коровія. І хоч одного успішного розслідування правоохоронців – як завжди. Складається таке враження, що це не європейська Вінниччина…

Ми разом із Анатолієм Жучинським та Тетяною Редько розпочинали працювати у журналістиці, в одній газеті. Знаю, скільки їм як засновникам-першопрохідцям незалежних ЗМІ довелось вистраждати, віддати, без перебільшення, кращі роки життя щоб поставити на ноги справедливу газету та видавництво. Із задоволенням читаю найтиражнішу газету області «33-й канал» і друкуюсь у ній – тому приєднуюсь до інших колег: справи щодо замахів на життя і здоров’я  журналістів правоохоронці негайно мають розслідувати. Керівники області зобов’язані висловити підтримку журналістам та ЗМІ. Інакше варто вважати, що свобода слова на Вінниччині – похоронена.

Сергій Сай-Боднар,
журналіст, письменник,
та все вінницьке земляцтво у Києві»

«Ми із газетою «33-й канал» – партнери. Тому так небайдуже було читати про такі зухвалі напади на наших колег. Як ваші сусіди, колектив найтиражнішої газети Хмельниччини «Подільські вісті», яка не так давно відсвяткувала 100-річний ювілей, повністю підтримуємо вимоги щодо захисту прав журналістів і негайного розслідування та публічного осуду осіб, які перешкоджали професійній діяльності наших колег та травмували їх. Ми маємо цих новоявлених «тітушок» публічно судити і саджати, для того щоб інші розуміли – журналісти виконують свою роботу і їх захищає закон. Тривожать вісті із Вінниччини, адже, як відомо, звідти теперішня влада України, є прецеденти порушення прав журналістів у нашій області, тому таке плюндрування демократії та свободи слова може дуже завадити іміджу України.

Колектив «Подільських вістей»

«Ми шоковані подіями щодо нападів на журналістів «33-го», інших видань. І за що – за слово правди? Мабуть, воно дуже лякає сьогоднішніх олігархів і їхніх поплічників. Переконані, що ці напади сплановані, замовні. За цими шістками-виконавцями стоять ті, хто хоче закрити рота журналістам «33-го».

Але ми не дамо. Бо «33-й канал» – це наша газета правди. Її читають тисячі вінничан, її засновників та журналістів знають і поважають у всіх селах та містах Вінниччини і України. Руки геть від журналістів! Інакше кинемо заклик – і всі небайдужі читачі газети прийдуть під обласну раду. Повірте, це буде такий багатотисячний майдан, якого ще не бачила Вінниччина.

Лідія Яковенко,
голова ХДП, та небайдужі жителі
Немирівського району,
всього більше 1000 підписів».

«Нас, читачів, яких сотні тисяч, обурило те, що бугай зі значком депутата Вінницької облради, зламав у стайні ворота і налетів на журналістку «33-го».

Висловлюємо повну солідарність із колективом. Сподіваємось, що ви зможете домогтися, щоб бугаям, які зламали ворота демократії, буде надане Законом кільце із гарної сталі.

Постійний читач,
член НСЖУ Є.Козюк
від іме­ні сотень небайдужих читачів».

«Те що відбувається із незалежними ЗМІ, система, яка склалась по всій Україні.

Поділяємо Вашу щиру стурбованість і тривогу, висловлені в зверненні на адресу Президента України (копії – НСЖУ і Вінницькій ОО НСЖУ) щодо актуальних і нерозв’язаних, на жаль, проблем у державі як з порушеннями прав журналістів, так і з недостатньою захищеністю інформаційної сфери.

Маємо надію, що спільними зусиллями зможемо подолати болючі біди й негаразди, а доноситимуть українську правду в серце кожної людини, як ви пишете, «люди високого ґатунку і з українським духом і національною ідеєю в серці.

Сергій Томіленко, голова НСЖУ».

Від редакції. Ми отримали сотні ваших листів підтримки, опублікували лише деякі із них. Вони  продовжують надходити. Дякуємо. Разом ми можемо відстояти демократію на Вінниччині та в країні. Запевняємо, ми робитимемо все можливе, аби слово правди доходило до вас, якою б ціною воно не давалось. Ми свідомі того, що залякування, погрози – це тиск ворогів демократії, скоріше за все, спланований.

Останнім часом, щоб відбілити нападників на свободу слова та журналістів, громадських активістів, в ЗМІ та інтернет-простір закидається чорний піар, журналістам погрожують анонімними дзвінками та меседжами від «невідомих», передаються слова залякувань стосовно зачистки незалежного «33-го» та його ведучих журналістів і спроб компрометації, щоб посіяти невпевненість та порушити ряди монолітності «33-го».

Тому просимо СБУ, інші компетентні органи захистити журналістів від цих зазіхань на свободу слова та демократію.