Честь України там захищають воїни-десантники 79-ї бригади «крилатої піхоти» та бійці-танкісти 14-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України. Серед танкістів є вінничанин — Вадим Ломажук з села Нестерварки Тульчинського району.

– Для участі у навчаннях відібрали чотири екіпажі найкращих бійців на танках Т-84. Бойові хлопці! Вінничанин — навідник танка солдат Вадим Ломажук — у нас з 2016 року. Раніше проходив строкову службу, тож не вагаючись вирішив служити за контрактом у рідній бригаді. Захищав Україну. Хоч, згідно з Мінськими домовленостями, важка техніка й відведена від лінії зіткнення, хлопці завжди готові прийти на допомогу побратимам! Вадиму є у кого вчитись воєнній науці! Бо командир його екіпажу старший сержант Віталій Мушка у нас служить з 2011 року. На фронті з перших днів спротиву російській агресії, брав участь у пекельних боях за Савур-могилу. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. А брат механіка-водія старший солдат Олексій Зуєв – Олександр — теж досвідчений фронтовик. Із колегами тричі виборював звання найкращого танкового взводу ЗСУ. Вадим вже має безцінний досвід, — розповіли у прес-службі 14-ї бригади. – Хлопці посилено проходили курси англійської. Нині розпочалась підготовка до навчань. Наші користуються великою повагою колег з країн ЄС та НАТО… Бо лише в українців є реальний бойовий досвід! Колеги дуже цікавляться технікою і, перш за все, досвідом. Тож навіть участь у таких змаганнях — це вже неабияка перемога!

Ми віримо у хлопців та перемогу! І не лише на міжнародних навчаннях! Може, в наступному році міжнародні танкові змагання проходитимуть в Україні…

У рідній Нестерварці за Вадима вболівають батьки, 14-річна сестра – студентка та менший братик, якому чотири роки. Пишаються хлопцем й земляки.

– Вадиму 11 квітня виповнилось 23 роки. Він приїжджав до нас в гості на три дні. Тоді й розповів про ці навчання, – з гордістю каже батько Вадима Анатолій Михайлович. – Син вчився у Немирові, освоїв комп’ютер. До армії працював у Тульчині на автозаправці. А вже перед самою демобілізацією він за власним бажанням підписав контракт. Служба йому подобалась. І контрактна подобається. Перед Німеччиною вони були на полігонах у Харкові, Львові! Як бачите, син добився всього сам – завдяки власним талантам та здібностям! Це приклад молоді, що не все у наш час вирішують лише гроші!

Передали Вадиму в дорогу іконки-обереги! Із сином спілкуємось кожного вечора. Донька вчиться у Вінниці, то після кожної розмови плачуть з радості та розлуки й брат, і сестра… А найменший брат, як і Вадим, фанат футболу. Вадим добре грає сам. Коли на навчаннях був у Львові, у вільний час футбол відвідував! От йому в Німеччині буде футбольне задоволення!

Вже після цих навчань Вадим Ломажук із побратимами боротимуться за найкращий танковий підрозділ у змаганнях «Strong Europe Tank Challenge – 2018» на початку червня. Разом із українцями змагатимуться танкісти із Австрії, Польщі, Франції, Німеччини, Румунії, Швеції, США та Великої Британії. Наші танкісти з 14-ї бригади вже вдруге беруть участь у світових навчаннях та змаганнях різного роду.