«Шановна редакціє!

Мої сусіди самовільно захопили велику ділянку дороги! Це між моєю земельною ділянкою та їхньою.

Нині вони там ставлять величезний кам’яний паркан. Загалом ширина цієї дороги близько восьми метрів. А вони спокійно забрали десь півтора метра її. Тож там вже не зможуть розминутись машини, та й я не зможу заїхати до свого гаража.

Ми неодноразово звертались до органів місцевого самоврядування з проханням розглянути наші скарги та призупинити будівництво до їхнього розгляду, але вони не вжили жодних конкретних дій та заходів… Навіть поліцію були вимушені викликати, правоохоронці приїхали, телефонували голові, але він так і не з’явився!

Наскільки нам відомо, власниця цієї ділянки — родичка сільського голови, через те ігнорує наші звернення. Тому й виникла така ситуація… Хіба це нормально? Я вимушений буду звертатись за справедливістю до правоохоронних органів та обласного управління Держгеокадастру.

З повагою, Руслан Комар,
с. Лукашівка Літинського району»

Ось як прокоментував звернення голова сільської ради с. Дашківців, до складу якої входить Лукашівка, Віктор Медяний:

– Дійсно, ці люди мої родичі. Але жодних преференцій я нікому не надавав. До мене надходила скарга, я направляв туди землевпорядника. Вона спілкувалась із людьми, робила заміри. Порушень правил будівництва чи благоустрою не було виявлено.

Усі роботи в межах закону згідно з проектом. Стосовно скарг на вкрадені півтора метра, то, на жаль, досі у селі немає точного Генерального плану, аби знати усі межі та площу. Він коштує півмільйона гривень! Наскільки я знаю, там ширина дороги і до будівництва була близько семи метрів. Я обов’язково планую виїхати туди та особисто поспілкуватись із людьми, аби залагодити цей конфлікт.