– Не порушуючи Мінських домовленостей, з червня 2017-го до січня 2018-го наша 59 бригада використала 1500 снарядів калібром 152 мм. Вдумайтесь — щоб зберегти життя і здоров’я особового складу, доводилось завдавати вогневі ураження потужними снарядами по об’єктах противника! — розповів Василь Осипчук під час виїзної колегії ОДА у Тростянці. — У боях на Маріупольському напрямку ми втратили чотирнадцять бійців. А всього загинуло 40 військовослужбовців 59-ї бригади, з них четверо з Вінницької області. Шкода хлопців! Згадаю їх поіменно: старший солдат Ігор Воловенко, с. Бубнівка, старший сержант Анатолій Твердола, с. Ладижинські Хутори, обоє з Гайсинщини, солдат Олексій Тимощук з Вінниці, старший сержант Сергій Яремчук з Калинівки. Вічна їм пам’ять!

Болючий випадок стався зі мною. Я сам родом із Житомирщини, і мою фотографію помістили на обласну Дошку пошани. Але на моєму фото хтось написав фломастером всього чотири слова: «А де наші діти?» Душа перевернулась, коли я це прочитав. Так, моя вина, я не зумів їх вберегти…

Смерть побратимів на війні — це найважче! Скільки буду жити, стільки нестиму цей хрест, стільки пам’ятатиму кожного бійця. Взагалі три чверті особового складу 59-ї окремої мотопіхотної бригади — це хлопці з Вінницької області. Хочу просити голів райдержадміністрацій звернути увагу і по можливості допомогти цим військовослужбовцям та їхнім сім’ям.