Уявіть жах 39-літньої жінки, яка мирно дивилась ввечері телевізор. Коли раптом перед нею з’явився в кімнаті голий (!) кремезний здоровань лише в одних медичних рукавичках. Звідки він взявся?

Виявляється, пари алкоголю «стукнули» в голову сусіду, який був у другій половині хати. Помешкання належало його покійному батькові, і він навідувався туди час від часу. Наприклад, після сварок із дружиною, з якою мешкав у Северинівці, або після випивки.

От і того злощасного вечора чолов’яга був напідпитку, і потягнуло його «на подвиги». Знав, що жінка сама вдома. Взяв викрутку, вийняв шибку, заліз до кімнати сусідів, роздягнувся догола… Затуманеною головою подумав про рукавички, щоб не залишати відбитків пальців. І при тому якось забув, що сусідка знає його в обличчя.

Погрожуючи викруткою, він згвалтував нещасну. Перелякана жертва боялась, щоб не скалічив, не убив. Але на ранок звернулась із заявою у поліцію. Гвалтівника затримали, вручили йому повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 152 ККУ (згвалтування). Йому загрожує позбавлення волі від 3 до 5 років. Свою вину він визнає, але звалює все на алкоголь.

«Неадекват ходячий!» — кажуть про нього сусіди. Бо 41-річний чолов’яга вже був судимий за хуліганство, дали йому 4 роки колонії. Втім, кажуть, що і тоді він домагався якоїсь жінки, а її чоловік став на захист, ось і постраждав.

Зараз гвалтівник чекає завершення слідства і суду. Він знаходиться під жорстким контролем місцевих поліцейських.

Ірина МИХАЙЛЮК