18 травня у Вінниці проходитиме бізнес-форум для власників та топ-менеджменту підприємств хлібопекарської та м’ясопереробної галузей, а також Фестиваль хліба, сала й ковбаси для усіх, хто бажає продегустувати та придбати смачні вироби, дізнатися забуті рецептури виготовлення ковбас та випічки хліба, а також долучитися до створення найбільшого бутерброда з вінницьким салом.

Організатор цього заходу — Надія Лисецька, керівник Центру підтримки бізнесу м. Вінниці та президент Вінницького клубу ділових людей, зазначила: «Ідея проведення «VinSALOfest» визрівала вже давно. Виходячи з того, що регіональними продуктами Вінниччини є ковбасні та хлібобулочні вироби, і, звичайно ж, сало, що й є своєрідною візитівкою Вінниччини, хотілося організувати захід, у якому б поєднувалася практична сторона бізнес-форуму задля розвитку підприємств цих галузей, виставка-ярмарок з можливістю презентації та дегустації продуктів і фестиваль. Основною метою фестивалю, що проходитиме на площі майдан Незалежності, є популяризація туристичної привабливості Вінниці як столиці найкращого сала в світі, презентація потенціалу Вінниччини у розрізі м’ясопереробної та хлібопекарської галузей та презентація автентичної подільської кухні. Ізюминкою фестивалю стане виготовлення найбільшого бутерброда з вінницьким салом, яким будуть пригощати усіх гостей свята».

На бізнес-форумі підприємці ознайомляться із секретами успіху та досягнень у галузі, інноваціями у технологіях та обладнанні, особливостями експорту та фінансової підтримки від міжнародних грантових програм для розвитку бізнесу.

Під час фестивалю працюватиме виставка-ярмарок, де усі бажаючі зможуть придбати та продегустувати українську м’ясну та хлібобулочну продукцію, а також справжнє вінницьке сало.

З метою збереження старовинних рецептів буде проведено ряд унікальних майстер-класів з виготовлення: пальцем пиханої ковбаси, приготування сала з зеленню, сала в цибулинні, виготовлення бронницької вертутки з яблуками та ін.

Захід проводиться Центром підтримки бізнесу м.Вінниці, основаним на базі Вінницького клубу ділових людей, за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в рамках ініціативи Європейського Союзу EU4Business.

Час роботи виставки-ярмарку: з 13.00 до 19.00. Час роботи фестивалю: з 16.00 до 19.00.

Реєстрація товаровиробників на бізнес-форум та виставку-ярмарок триває до 10 травня на сайті www.vinsalofest.com. Вхід на фестиваль та фестиваль-ярмарок вільний для усіх гостей. Детальна інформація за тел. 097 505 80 50.