ДТЕК Ладижинська ТЕС за січень-березень 2018 року збільшила відпуск електроенергії з українського вугілля на 12,6% в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року. В цілому по компанії ДТЕК, що працюють на газових марках вугілля ТЕС збільшили відпуск електроенергії в першому кварталі 2018 року на 28% – до 7,4 млрд кВт-год. Завдяки цьому потреба в імпортному вугіллі зменшується, що сприяє розвитку вітчизняної вугільної галузі та підвищення енергонезалежності України.

Важливими в питанні енергонезалежності є дії диспетчерів енергосистеми. Вони можуть більше завантажувати ТЕС на газовій марці вугілля, мінімізуючи використання імпортного антрациту. Все це в цілому дозволило ТЕС компанії за 3 місяці скоротити виробництво електроенергії з антрациту на 40% – до 1,3 млрд кВт-год.

У березні 2018 року з українського вугілля газової марки ДТЕК Ладижинська ТЕС відпустила в енергосистему 280,12 млн кВт-год електроенергії. Цього достатньо, щоб забезпечити середню потребу 1,2 млн українських сімей. За три перших місяці 2018 року ДТЕК Ладижинська ТЕС збільшила відпуск електроенергії на 12,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року для безперебійного забезпечення споживачів.

У порівнянні з березнем 2017 року відпуск електроенергії на ТЕС ДТЕК в березні 2018 року зріс в 1,5 рази – до 2,9 млрд кВт-год в зв’язку сильними похолоданнями. Середньодобова температура повітря в березні склала -0,4 градуса Цельсія проти +5,8 градусів роком раніше, що потребувало більшої кількості генеруючих потужностей в енергосистемі. Зокрема, з газового вугілля вироблення електроенергія збільшилася на 65%, з антрациту – залишилася на рівні березня минулого року.

«Опалювальний сезон ми завершили вдало. ДТЕК Ладижинська ТЕС наразі готує обладнання до  проходження високих навантажень влітку та наступного осінньо-зимового періоду», – уточнює директор ДТЕК Ладижинська ТЕС Олександр Бобрик.

Довідка

ДТЕК Енерго – операційна компанія, що відповідає за видобуток вугілля, генерацію і дистрибуцію електроенергії в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Генеральний директор ДТЕК Енерго – Дмитро Сахарук.

У портфель активів з вуглевидобутку, теплової енергетики і дистрибуції входять 16 шахт і 5 вуглезбагачувальних фабрик, 9 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю понад 17 ГВт, 5 підприємств з дистрибуції електроенергії, які обслуговують 3,5 млн побутових споживачів і 82,5 тис. підприємств.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:https://goo.gl/u4w9Cf

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Тетяна Поліщук
Менеджер з комунікацій 
ДТЕК Ладижинська ТЕС
тел.:  04343 65 208
моб.: 097 257 67 45, 050 434 87 60
e-mail: PolischukТV@dtek.com
https://goo.gl/u4w9Cf