Останню опозиціонерка звинуватила у підробці зборів квартальних комітетів по її виборчому округу, аби згодом оголосити недовіру. За документи у приміщенні ВМР почалась справжня «битва», яку Ганна намагалась паралельно знімати на смартфон. В результаті обидвох жінок госпіталізували. Тоді та тепер покази сторін зовсім різні.

На попередніх засіданнях суду допитували свідка прокуратури – депутатку міської ради від «Вінницької Європейської стратегії» Антоніну Іващук. Вона розповіла, що коли почула жіночі крики, спустилась на 9-й поверх. Тоді Ганну Давиденко тримали чоловіки, а Наталія Панчук йшла по коридору у напрямку сходової клітини. Також досліджували докази, які надала прокуратура. Зокрема, серед них був висновок судово-медичної експертизи щодо Наталії Панчук, який фактично, підтвердив свідчення останньої, що вона отримала свої тілесні ушкодження внаслідок того, що впала на шафу і вдарилася головою. Скаржився захисник Ганни Давиденко і на те, що досі не проведено слідчих експериментів із залученням різних експертів. Та найбільше у цій справі дивує те, що поки підозра по статті 125 ч.1 пред’явлена тільки Ганні Давиденко. Тому ще раніше її захисник Віталій Кирпало що подав скаргу до обласної прокуратури на бездіяльність органів досудового розслідування та прокурора під час досудового розслідування. Скаргу перенаправили до міської прокуратури. І ось днями надійшла відповідь…

– За результатами вивчення матеріалів кримінального провадження підстав для притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб органів досудового розслідування не встановлено, – пише керівник вінницької місцевої прокуратури Сергій Гайду. – З метою активізації розслідування процесуальним керівником надано вказівки про проведення слідчих (розшукових) дій. На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи для прийняття законного та обґрунтованого рішення, підстав для оголошення підозри не вбачається.

Ми слідкуватимемо за розвитком подій.

Віталіна Трудько