– Оперативники управління протидії наркозлочинності затримали 44-річну вінничанку, її 25-річну доньку, 29-річного чоловіка та 17-річного племінника. Протягом півроку вони збували наркозалежним особам ін’єкційний наркотик — метадон. Про їхню діяльність у м. Вінниці та області повідомляли самі громадяни. Тож у рамках відкритого кримінального провадження були проведені оперативні закупівлі метадону та задокументована діяльність групи.

Продавали з рук у руки та робили «закладки» на вулицях та на подвір’ях Вінниці. «Рекламували» товар у своєму оточенні, закидали оголошення у Інтернет та соціальні мережі, використовували інші шляхи. «Закладки» робили й у центрі Вінниці, — розповіли у прес-службі обласної поліції. — Розрахунок простий — клієнти скидали ділкам необхідну суму на банківські картки. Далі домовлялись, де передати товар — під час особистої зустрічі чи у «закладці». За даними оперативників, ціна на «чорному ринку» однієї дози метадону — 0,25 грамів — близько 400 гривень. Тоді як наркозалежним вона потрібна щодня. Можна уявити масштаби заробітку ділків…

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання затриманих оперативники та слідчі вилучили кошти, банківські картки, розфасовані на продаж метадон та марихуану. Крім того, вилучено й 16 «закладок» із метадоном у різних місцях Вінниці. «Товар» так і не дочекався на своїх покупців..

Вінницький міський суд взяв під варту 44-річну жінку та її зятя. Доньці дали домашній арешт — у неї є неповнолітні діти. Слідство встановлює роль підлітка. Бо, за попередніми даними слідства, саме хлопець робив «закладки»… Теща із зятем раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності за зберігання та розповсюдження наркотиків. Чому ж знову взялись за своє? У поліції це не коментують, мовляв, відбули термін і все…

Чи не ці наркодилери малювали «рекламу» наркотиків неподалік обласної поліції на вулиці Хлібній, інших місцях? У прес-службі поліції пояснили, що затримані не мають стосунку до цього: там «рекламували» психотропні речовини — амфетамін і т.д., а не метадон. Правоохоронці запевняють, що працюють із усією інформацією стосовно наркореклами у Вінниці. Тим часом «рекламні» написи, яких досі чимало у місті, вже замальовують.