Ми вже писали про скандал у Хмільницькому управлінні соціальної та молодіжної політики. Тоді до редакції газети звернувся екс-керівник структури Олександр Шемета зі скаргою на голову Хмільницької райдержадміністрації Євгена Буткевича.

Мовляв, саме він незаконно ліквідував підрозділ та створив новий, щоб на посаду начальника призначити свого кума. Дійшло до судових баталій, які тривали більше року.

– Справа про моє поновлення слухалась аж в п’яти судах і затягнулась на півтора року. І ось нарешті Вінницький окружний адміністративний суд від 14.06.2017 року визнав протиправним та скасував розпорядження голови Хмільницької райдерадміністрації. Було прийняте рішення поновити мене на посаді керівника та стягнути з РДА заробітну плату за час вимушеного прогулу. Постанову суду в частині поновлення на посаді було допущено до негайного виконання. Здавалось, що правда восторжествувала. Але будь-якими методами очільник РДА намагався не виконувати дане судове рішення. Такі собі місцеві царки, яким закони не писані, — обурюється Олександр Шемета. — Я не міг змиритись зі свавіллям та наругою над особою і законами. В листопаді 2017 року мене нарешті поновили на роботі. Невідомо, скільки ще ігнорувалося б виконання судового рішення, якби не пішли примусові стягнення з Хмільницької РДА грошових коштів за період вимушеного прогулу та загроза кримінальної відповідальності очільника району.

За словами Олександра Шемети, не лише його було поновлено на роботі. Два роки судилась із Хмільницькою РДА заступник начальника УПСЗН та матір двох малолітніх дітей Майя Волошина.

– Постановою Верховного суду України від 21.03.2018 року жінку поновили на посаді та було стягнуто середній заробіток за час вимушеного прогулу. Проте голова Хмільницької РДА в останній момент з невідомих причин ввів ще одну рівнозначну посаду заступника начальника управління СМП Хмільницької РДА, — додає Олександр Шемета. — Висновок напрошується сам: це для того, аби зберегти попередню (вигідну) «кадру». І знову він, як цар, що хочу, те й роблю. Але за протиправні рішення та заподіяну шкоду державі потрібно буде відповідати. А шкода заподіяна немала. Лише у випадку зі мною вона сягнула понад 230 тис. грн. Та й у випадку з Майєю Волошиною буде не менша. Однак баталії не скінчились. Очільник району продовжує нагнітати ситуацію. Днями на адресу голови профспілкової організації управління СМП Хмільницької РДА надійшов лист про наміри адміністрації припинити дане управління шляхом реорганізації (поділу). Це якесь переслідування?

Ми звернулись до голови Хмільницької РДА Євгена Буткевича, щоб почути його точку зору. У телефонному режимі він відмовився коментувати ситуацію:

– Не знаю, про що ви говорите. Які гроші, які стягнення? Відповіді будуть лише після інформаційного запиту, — коротко відповів він.

Що ж, ми направляємо інформаційний запит. Таким просимо вважати цю публікацію.

Віталіна Трудько