За словами свідків, вона вирішила перелізти через паркан, щоб напитись води. Та тільки скочила на територію музею-садиби письменника – і на неї впав шматок гранітної плити. Очевидці кажуть: його розміри вражали — метр на метр. Потерпілу вінничанку із відкритою черепно-мозковою травмою «швидкою» забрали до реанімаційного відділення обласної дитячої лікарні. Медикам дівчинка пояснила, що наступила на плиту й та повалилася їй на голову. Наразі життю дитини нічого не загрожує. Її стан стабільний.

Інформацію про інцидент підтвердили у прес-службі обласної поліції. За їхніми даними, його внесли до журналу Єдиного обліку заяв та повідомлень громадян.

Чому конструкція розсипалася — невідомо. Але місцеві жителі скаржаться, що аварійних плит біля пам’ятника Михайлу Коцюбинському чимало. Поряд дуже багато дітей, студентів, туристів. Хто ж нестиме відповідальність за випадок — незрозуміло. Бо усі зі служб, куди ми телефонували, чомусь відхрещувались від цієї території. Тож просимо Вінницьку міську раду зреагувати та вжити відповідних заходів.

Вікторія Снігур