– Лейтенант поліції у лютому-березні цього року на сторінці групи «Темы Украина» розмістив оголошення про можливість отримання інформації про персональні дані конкретної особи. За один запит просив від 500 до 1500 гривень. Ще надавав дані стосовно руху коштів з рахунків у «ПриватБанку» та «УкрГазБанку», послуги з перевірки за базами даних «Нової пошти» тощо, — повідомляє Єдиний державний реєстр судових рішень. — Він надав дані про декількох осіб та отримав за це дев’ять тисяч гривень винагороди. Інформацію клієнтам повідомляв за допомогою месенджера…

Слідчі встановили, що оперативник Лівобережного відділку м. Вінниці збирав інформацію з автоматизованих систем МВС. Заходив туди зі свого робочого комп’ютера. З метою конспірації він збирав дані виключно про мешканців Рівненщини. Втім, про його «діяльність» невдовзі дізнались оперативники внутрішньої безпеки.

– Обвинувачений визнав свою провину. Згідно з вироком Рівненського міського суду працівника поліції засудили до трьох років позбавлення волі, – повідомили у прес-службі прокуратури Рівненщини. – Одночасно суд звільнив чоловіка від відбування основного покарання із встановленням випробувального терміну два роки з покладанням на нього певних обов’язків. Згідно з рішенням суду чоловіка зобов’язали сплатити 25 500 гривень штрафу.