Пожежа у Вінницькому центральному парку культури та відпочинку спалахнула увечері 2 травня. Близько 19.55 зайнявся смітник неподалік тренажерного майданчика та стадіону для гри у хокей на траві.

Дим густо окутав парк, прилеглі вулиці Магістратську, Лесі Українки та далі пішов імлою до центру Вінниці. Очевидців, у зв’язку з війною і Калинівськими вибухами, охопила паніка – «мало що могло бути».

Рятувальники ліквідували пожежу близько 21.30. Бійці декілька годин розгрібали та заливали згарище водою — аби не спалахнуло знову. Допомагала й спецтехніка комунальників. Загиблих та потерпілих немає, не постраждали й приміщення парку та атракціони.

Попередньо причиною пожежі рятувальники вважають необережність під час паління. Тим часом муніципальна поліція склала адміністративний протокол на керівника ЦПКіВ:

– Протокол направлять на розгляд адмінкомісії при міськвиконкомі. Сума штрафу до 1700 гривень. Посадовець не вжив належних заходів задля ліквідації смітника на території парку, порушивши вимоги правил благоустрою на території м. Вінниці, — пояснив заступник начальника «муніципалів» Віталій Чигур. — Хоча, згідно зі своїми посадовими обов’язками, він мав це обов’язково зробити.

Комунальники впевнені, що пожежа спалахнула невипадково:

– Службове розслідування у нас триває. Опитали працівників парку, чергових. Попередньо відомо, що на людських ділянках по сусідству із парком безпритульні влаштували нічліг. Господарі виганяли їх звідти. І з метою помсти безпритульні й підпалили це місце. Люди це нам офіційно підтвердили, — розповів директор КП «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський. — Там було гілля, що ми тимчасово склали та саме збирались прибрати. Тоді ж чистили дерева, кущі, готували парк до відкриття, а ще заготовляли паливо з дров на опалення. Воно теж спалахнуло. Шин, шкідливих речовин на місці пожежі не було.

Наша цистерна теж допомагала рятувальникам. Ті брали воду у нас. Задіяли й екскаватор, спецтехніку, аби розгребти згарище. Нам відомо, що на начальника ЦПКіВ склали протокол. Але усі висновки зробимо за остаточними результатами нашого службового розслідування.