– Я з 2007 року приватний підприємець і займаюся бізнесом. Мене всі більше знають за громадською діяльністю, але бізнесом вже займаюся давно. Організація концертів, форумів, все, що стосується концертної діяльності. Потім організація громадського харчування, в мене оренда закладів, можливо, ви не знаєте, таверна, на муніципальному ринку в мене стоять кафе, — розповідає Ірина Борзова в коментарі Громадському руху ЧЕСНО.

Згідно з декларацією чоловіка Сергія Борзова, її дохід за 2017 рік від підприємницької діяльності склав майже 900 тисяч гривень.

Також Ірина Борзова є власником і бенефіціаром підприємства «Профіль-Н». У грудні 2014 року вона переоформила свій бізнес в окупованому Криму згідно з вимогами російського законодавства. Це майже півроку потому, як Сергій Борзов став заступником керівника ДУС. Нагадаємо, його призначив Президент Порошенко своїм указом у червні 2014 року.

У декларації чиновника за 2017 рік вказані дружина, троє дітей, матір та батько. Дружина Ірина є підприємцем та власником 49% корпоративних прав і бенефіціаром підприємства «Профіль-Н». Це вказано в декларації чиновника, – стверджує ЧЕСНО.

За даними декларації, фірма зареєстрована в окупованому Криму та має ще одного співвласника — Барулю Наума Йосиповича, вінничанина. Він – батько Ірини Борзової.

Згідно з відкритими даними з податкової служби Російської Федерації, Ірина Борзова перереєструвала на себе частку у бізнесі відповідно до вимог законодавства РФ.

– Ви говорите про це підприємство, яке в Криму зареєстроване? Мій батько 20 років тому почав там свій бізнес. Так склалася ситуація, що в 2014 році… наших підприємців держава не захистила. Мій батько розлучився з моєю мамою, і в нього офіційна жінка — з Криму. З 2014 року моя родина ні разу не була в Криму. Поки що ми чекаємо, тому що в нас є офіційні документи і українські… А що мені робити? У мене немає другого виходу, — розповідає Ірина Борзова про фірму в Криму.

У 2016 році, за даними податкової служби РФ, фірма Борзової отримала понад 609 тисяч рублів прибутку.

– Я не маю до цього стосунку, бо не веду там підприємницьку діяльність. Але я є бенефіціаром… Не хочу виходити з цього — я поки що чекаю, — Ірина Борзова переконує, що прибуток в рублях не отримувала.

Підприємство зареєстроване за адресою: Судак, вул. Набережна, 37. Це перша берегова лінія відпочинку біля моря.

Також Баруля Наум Йосипович пов’язаний із іще трьома підприємствами в Судаку, — стверджує ЧЕСНО.

Зокрема він є директором ТОВ «Парус». Ініціали одного з засновників підприємства повністю збігаються з ініціалами Синюка Анатолія Сергійовича, який внесений у базу «Миротворця» як особа, яку розшукує СБУ за підозрою у кримінальному правопорушенні за статтею 111 ч. 1 — державна зрада.

Сам Сергій Борзов відомий тим, що під час роботи у ДУС управління, де він працює, подарувало йому елітну квартиру майже у 190 кв. м на Печерську. Про це повідомляли розслідувачі «Бігус. Інфо».

НАБУ навіть відкрило кримінальне провадження щодо приватизації житла. Згідно з державним реєстром судових рішень, детективи підрахували, що державі могло бути завдано 10 мільйонів гривень збитків, стверджує рух ЧЕСНО.

На минулих місцевих виборах Ірина Борзова йшла у Вінницьку міську раду від партії Гройсмана «Вінницька Європейська стратегія». На сьогодні, згідно з інформацією, яка розміщена на сайті політичної партії «Український дім», вона є головою Вінницької міської організації політичної партії «Український дім».

Громадський рух ЧЕСНО,
друкується зі скороченням

Від редакції. Готові вислухати й інші думки щодо публікації, яка викликала широкий резонанс.