Під час всієї роботи над випічкою господиня подумки молиться за молодят, бажає їм здоров’я, гарних діточок, щасливої долі. А ще вона має чудове почуття гумору та завжди усміхається.

– Ганна Огороднік – одна з небагатьох жмеринчанок, кому довіряють пекти короваї високим чиновникам з області і навіть зі столиці. Наразі жінка виконує свою почесну місію на базі Жмеринського територіального центру соціального обслуговування. У відділенні соціально-побутової адаптації пані Ганна вчить й інших кулінарним мудрощам, — розповіли земляки коровайниці. — А здобуті навички майстрині демонструють під час виставки «Обрядові хліби». Жінка пече короваї на замовлення мало не цілому району. Окрім весільних та інших обрядових виробів, у неї замовляють хлібини на державні свята, пам’ятні ювілеї, інші офіційні урочистості.

Також господиня усім серцем вболіває за Україну та допомагає бійцям. У 2015 році вироби майстрині та інших жінок, представлені на фестивалі, що проходив у рамках святкування у Вінниці Дня прапора України та Дня Незалежності, передали захисникам у зону АТО.

Віталіна Володимирова