Народна медицина також пропонує рецепти лікування виразки дванадцятипалої кишки із застосуванням шкаралупи яєць.

Яєчна шкаралупа є джерелом природного кальцію, який надзвичайно важливий для повноцінного розвитку і функціонування організму. Тільки в складі яєчної шкаралупи він практично повністю засвоюється організмом. Така сумісність полягає в тому, що за складом яєчна шкаралупа практично повністю збігається зі складом людських кісток та зубів.

Шкаралупа білого кольору має відбілюючий ефект. Добре розтовчіть її, зав’яжіть в полотняний мішечок і покладіть у барабан пральної машини, коли перете білий одяг або білизну.

Якщо хочете поліпшити смак кави, додайте в турку або поверх кави у фільтр кавоварки трохи подрібненої яєчної шкаралупи. Смак стане помітно яскравішим, він не буде гірким, так як кальцій нейтралізує кислоту. Крім того, при додаванні шкаралупи гуща опуститься на дно турки.

Помийте яєчну шкаралупу, обсушіть і подрібніть її будь-яким зручним способом. Додайте її в грунт перед тим як будете копати город. На 1 квадратний метр можна використовувати шкаралупу приблизно 100 яєць. Такий спосіб значно знизить кислотність грунту. Особливо хороший цей метод обробки перед посадкою томатів, огірків і картоплі.