Про це під час розширеної наради в ОДА повідомив в.о. директора Департаменту освіти і науки Володимир Буняк.

За його словами, для цього держава виділила Вінниччині понад 45 млн гривень.

Кошти розподіленні по районах, відповідно до кількості перших класів. Так, 40% цієї суми піде на закупівлю дидактичних матеріалів для 1 класу. Ще 40% фінансування буде спрямовано на закупівлю сучасних меблів для початкових класів НУШ. 20% субвенції має бути використано на закупівлю комп’ютерного обладнання для початкових класів,- зазначив Володимир Буняк.

Водночас, він наголосив, що гроші можна буде використати лише на засадах співфінансування з місцевими бюджетами. Зокрема, для шкіл в містах обласного значення органи влади мають дофінансувати 30%, для навчальних закладів в районах та ОТГ- 10%.

За кожну гривню, а також за виконану роботу з підготовки перших класів до Нової Української школи місцеві органи влади кожного 10 та 20 числа місяця звітуватимуть Департаменту освіти облдержадміністрації.

Вчителі Нової української школи обов’язково повинні пройти курси з підвищення кваліфікації, до того, як наберуть перші класи. Навчатися можна в обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників так і дистанційно на спеціальних онлайн-курсах.

Завдання перед головами райдержадміністрацій, лідерами територіальних громад, міськими головами – у кожен перший клас має зайти вчитель, який пройшов навчання і отримав сертифікат. Тим більше, що держава на їх підготовку виділила 17 мільйонів гривень, – наголосив голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

За інформацією: Вінницька ОДА