Він єдиний від депутатського корпусу облради виступав в змаганнях з шахів і знову приніс в скарбничку команди «золото», повторивши тим самим свій минулорічний успіх.

Щороку представники депутатського корпусу Вінниччини різних рівнів збираються на регіональний етап Всеукраїнської  спартакіади , аби довести, що також люблять спорт, можуть бути спритними та вмілими. Своєю участю пропагують масовий розвиток фізичної культури та спорту.

Другий етап обласної спартакіади серед депутатів обласної, районних, міських та сільських рад проходив цими вихідними у  спортивному комплексі “Колос.  Народні обранці змагалися в п’яти спортивних дисциплінах: міні-футболі, волейболі, настільному тенісі, шахах і шашках.

Рейтинг-фаворитом в  групі шахістів серед чоловіків був кандидат в майстри спорту Геннадій Вацак, який вийшов переможцем в усіх партіях. В напруженій боротьбі за «золото» він виграв у сильного гравця, першорозрядника з Томашполя, повноправно отримавши титул переможця ,тим самим дзеркально повторивши свій минулорічний результат.

— Щоразу більше депутатів беруть участь у спартакіаді. Це говорить про те, що депутати не тільки вміють приймати рішення, а й  змагатися в спорті.  Спортом показуємо приклад для всіх людей, що депутати мають займатися спортом, популяризувати його та давати його в маси. А власний приклад є дієвим інструментом для популяризації спорту. В своєму місті я розвиваю  шахи, вже другий рік успішно функціонує створена мною  дитяча шахова школа, проходять змагання. Нещодавно в Могилеві-Подільському ми провели обласний кубок з шахів.

Цьогорічний склад шахістів на спартакіаді був дуже сильним, тож і моя перемога стала ще більш вагомою, – ділиться враженнями депутат обласної ради Геннадій Вацак.

За підсумками спартакіади переможці  формують команду області, яка представить Вінниччину на Всеукраїнській спартакіаді. Вона відбудеться з 4 по 9 червня у Чорноморську, що на Одещині.