– Cьогодні вночі о 2 год. 45 хв. чоловік повертався з Києва з Ігор Нескорених. На вокзалі в маршрутці 25Н Вишенька, номер АВ 28-04 АІ, показав водієві посвідчення інваліда війни ІІ групи. Той сказав, що посвідчення на цьому маршруті не діє., – написала 13 травня у своєму Фейсбуку дружина Героя Майдану Миколи Рудика та легендарного марафонця із Вінниці – Галина Рудик. –  І заставив чоловіка з травмованою ногою вийти з маршрутки.
Якщо хтось може, тегніть будь ласка перевізника цього маршруту, нехай прокоментує цю ситуацію.
Я думала, що у Вінниці вже такого немає, але помилялася.

А вже наступного дня Галина розповіла прожовження цієї шокуючої історії по-вінницьки:

– Для тих, хто в темі, доповідаю по сьогоднішній нараді. Завдяки втручанню Олег Парфілов (відділ роботи з учасниками АТО ВМР)  нас запросили в міську раду на зустріч з перевізниками і водієм, який відмовив у проїзді, – повідомила дружина майданів ця. –  На запитання начальника транспортного відділу які категорії громадян користуються пільговим проїздом, перевізник не міг дати чіткої відповіді. Почав плутатися в групах інвалідів, яких перевозять, яких не перевозять. Єдине, що добре засвоїлі і відповіли в один голос з водієм так це те, що з посвідченням УБД перевозять в необмеженій кількості!!!!

Пояснення водія: спочатку казав, що не було місця, потім, що не розгледів посвідчення (думав, що просто інвалід, а не інвалід війни), що посвідчення не синього, а червоного кольору, що багато людей і він поспішав, що багато їздять по підробним посвідченням і т. ін.

Потім сказали, що водію дадуть догану. Запитали чи ми будемо вимагати звільнення водія. Намагалася їм донести, що мета нашого візиту – не звільнення водія, а припинення свавілля водіїв та порушень законодавства України.

На мою думку, у ситуації яка склалася 90% вини лежить на перевізнику. Якщо людина не пам’ятає умови договору, який підписала, то як вона може підлеглого навчити його виконувати?

У заяві, яку ми направили до транспортного відділу, вимагаємо:
1. Дати оцінку діям водія.
2. Дати оцінку якості роботи перевізника і врахувати її при підписанні наступних договорів.
3.Роздрукувати у всіх маршрутках міста Вінниці великими літерами категорії громадян, які користуються пільговим проїздом. На той випадок, якщо у водія забудькуватість, пасажир зможе на місці довести свою правоту.

Дякую всім за підтримку та небайдужість. Разом – ми сила!

Нагадаємо, що Микола Рудик – Герой Майдану, вінничанин, який  у складі збірної ветеранів України брав участь у марафоні Морської піхоти США. Після важкого поранення він зумів подолати 42 км та 195 м дистанції.

– Два місяці після поранення та контузії, яку Микола отримав на Майдані у 2014 році, він лікувався у Києві та Варшаві. Пережив три складні операції, польські хірурги ледве врятували йому життя. Я пишаюсь такими сильними та мужніми українцями, які через біль, перемагають заради себе і своєї Батьківщини, – прокоментував зустріч з побратимом Владислав Рой.

Українські марафонці-ветерани у Вашингтоні брали участь у 42-му марафоні Морської піхоти США. Команда із 10 осіб у футболках із написом «Армія України» виступила одразу у трьох дисциплінах: забігах на 10 і 42 км та заїзді на ручному велосипеді. Четверо учасників – Микола Рудик, Єгор Терехов, Олександр Маланич і Юрій Писарчук пробігли марафон протяжністю 42 км 195 м. Олександр Чалапчий здолав цю дистанцію на спеціалізованому ручному велосипеді.  А Вадим Свириденко, Дмитро Блохін, Юрій Дмитренко, Павло Солоха і Артем Лукашук бігли дистанцію на 10 км.