Вчора комісія із представників облради та ОДА, депутатів облради, викладачів факультетів журналістики вузів Вінниччини та громадських діячів підбила підсумки цьогорічного конкурсу. Участь у ньому взяли журналісти із більшості ЗМІ  України, представники яких присутні на Вінниччині, та газет, журналів, телебачення області. Надійшло більше 100 публікацій та теле- і радіопрограм. Члени журі проаналізували кожну із них і виставили оцінку за 10-бальною шкалою.

Серед газетярів перемогу здобув відомий журналіст з багаторічним стажем, власкор газети «Голос України» Віктор Скрипник. Серед переможців і журналіст «33-го каналу» – Ірина Зонова. Серед переможців теле- та радіопередач  Тетяна Добровольська, представник реорганізованого суспільного телебачення у Вінницькій області. ( ВДТ). Перемогу серед публікацій у електронних ЗМІ здобула Антоніна Мніх, власкор УНІА «Укрінформу».

Крім того, члени журі, на свій розгляд, відзначили власними преміями номінантів, публікації яких сподобались найбільше. Серед них Асоціація органів місцевого самоврядування Вінницької області та депутати ВР і Вінницької облради Сергій Кудлаєнко, Оксана Білозір, Тетяна Редько, Геннадій Мазур.

– Шановні колеги, прошу звернути увагу на публікації моєї колеги Вікторії Микитюк, які викликали очевидний і один із найбільших  резонансів, зокрема про події в Калинівці. Не лише в газеті «33-й канал» публікація була визнана матеріалом номера, але й на сайті «33-го» отримала десятки тисяч переглядів  та 128 відгуків під час обговорення. Її прочитали сотні тисяч читачів газети. Таких результатів немає навіть у тих, хто посів перші місця, хоча я також їм виставила найвищі бали. Тому пропоную відзначити цю публікацію як найрезонанснішу  і пропоную Вікторії, молодій і дуже перспективній та трудолюбивій журналістці, премію від себе,  –  зазначила голова комісії з питань свободи слова та демократії Вінницької облради Тетяна Редько.

Пропозицію члена комісії підтримали депутати і, враховуючи побажання інших, запропонували запровадити ще категорію  – «Найрезонансніший матеріал» і розділити області та всеукраїнські й районні газети по різних номінаціях, бо конкурс серед газетярів виявився найбільшим.

Урочисте вручення нагород відбудеться на День журналіста, 7 червня, в ОДА.

Список усіх переможців конкурсу:
«Краща онлайн-публікація»

1. Мніх Антоніна, Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» (623)
2. Басюк Юрій, інформаційне агентство «Вінниця.Дейлі» (582)
3. Чорнописка Вероніка, Вінниця.info (561)
4. Радостєва Світлана, Вінниця.info (560)
5. Гаращук Ганна, Вінниця.info (555)
6. Щербатюк Тетяна, інформаційне агентство “Громадська організація “Медіа центр «Власно» (555)

«Кращий радіо- або відеоматеріал»

1. Добровольська Тетяна, фрілансер (595)
2. Довгань Тетяна, ТОВ “Фенікс Медіа” – телеканал “Доба” (592)
3. Керман Олексій, ТРК “Україна” (584)
4. Хоменко Алла, філія ПАТ “НСТУ” Вінницька РД “ВІНТЕРА” (581)
5. Орлова Тетяна, інформаційно-телевізійне агентство “ВІТА” (573)
6. Бедарева Софія, ОА ВГТРК “Вінниччина” (572)

«Краща стаття»

1. Скрипник Віктор, «Голос України» (621)
2. Шуткевич Олеся, «День» (590)
3. Знак Лариса, «Слово Придністров’я» (583)
4. Родіна Леся, «День» (582)
5. Зонова Ірина, «33-й канал» (557)
6. Макух Надія, «Тростянецькі вісті» (556),

Каріна Маєвська