Бо мова йде на облаштування душових аж на 1 мільйон гривень у приміщенні самої міської ради. Електронний аукціон з визначення переможця закупівлі відбудеться після 23 травня. А роботи планують завершити до 1 жовтня цього року. Поки тендерна пропозиція перебуває на етапі уточнень та очікувань пропозицій від претендентів, думають вінничани, кого ж будуть в них купати?

Тільки згодом з’ясувалося, що ці душові будуть призначені для чиновників, котрі планують пересісти з комфортабельних автівок на велосипеди. Про це розповів керівник розвитку велоінфраструктури міста Андрій Сорокін. І додав, що для чиновників придбають 32 звичайних велосипеди і 8 електробайків. Зрозуміло, для всіх такого транспорту не вистачить, тому велосипеди перепадуть тим комунальним підприємствам і департаментам, робота яких пов’язана з частими пересуваннями, моніторингом міста.

Та без спеціальної парковки велосипедами чиновники не матимуть можливості скористатися. Тендер на парковку буде оголошений пізніше.

Все це — складова велопроекту, який реалізують у місту за підтримки Швейцарії. Для створення міського велопрокату і велошколи для вінничан, відкриття котрої відбудеться у День Європи, іноземні партнери виділили вже 7,5 мільйонів гривень.

Ілона ВАЛЬТЕР