А сталося це тому, що нещодавно працівники прокуратури області спільно з слідчим управлінням ГУНП в області та управлінням захисту економіки у області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрили ще одну корупційну схему незаконної реалізації необробленої деревини. Про це розповіли у прес-службі прокуратури області. До цієї схеми були причетні високопосадовці лісового господарства Вінниччини.

Слідчі встановили, що керівник Вінницького обласного лісогосподарського підприємства, разом з керівником та економістом одного з районних підрозділів, незаконно, без проведення аукціонів за заниженими цінами, визначеним заздалегідь з потенційними покупцями, продавали необроблену деревину.

Від такої підприємливої діяльності інтересам державі завдано збитків більше ніж на півмільйона у 2016 році та 761 тис грн за 2017 рік. Посадовцям вже повідомлено про підозру у вчинені кримінальних правопорушень за зловживання службовим становищем. Стаття кримінального кодексу України за такий злочин передбачає покарання — позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Керівника Вінницького обласного лісогосподарського підприємства відсторонено від посади, йому обрали запобіжний захід у – домашній арешт.

Ілона ВАЛЬТЕР