Окрім того, представниця Феміди вказала ще й досить поважну пенсію — 2 млн 596 659 гривень. Нині користувачі соцмереж активно обговорюють статки землячки та жартують, що треба змінювати професію.

– Кілька днів тому я зайшла на сайт декларацій, де вказаний розділ ТОП-100 найбагатших за достатками та доходами за 2017 рік. А там суддя Немирівського райсуду Тетяна Слободяник. Чесно кажучи, мене це шокувало. Я не знаю, яким чином у неї така заробітна плата і, як наслідок, пенсія. Та вона чи не єдина служителька Феміди, яка отримала за рік такі кошти за місцем роботи! — каже активістка Тая Гайда. — Згодом будемо вивчати заробітні плати в інших районах Вінниччини та порівнюватимемо. Бо такі статки, м’яко кажучи, виглядають зовсім дивно… Та й хотілось би особисто на саму суддю Тетяну Слободяник глянути та на справи, які вона вела.

Редакція вирішила особисто дізнатись у Тетяни Василівни, звідки ж у неї така заробітна плата та пенсія. Втім, нашому дзвінку вона була не рада. Скаржилась на тиск.

– Я не зобов’язана перед вами звітувати. На це є НАЗК. Якщо вони мене запитають, то буду перед ними відчитуватися, — відповіла суддя.

Тож чи дійсно представники Феміди отримують на роботі мільйони, ми запитали у колеги Тетяни Слободяник. Суддя Бершадського районного суду Руслан Хмель за минулий рік задекларував 228247 гривень зарплати. Припускає, що його колега навряд чи має такі високі статки.

– Скоріш за все, допустилась помилки, на виправлення якої потрібен час… У середньому судді отримують за рік 212-260 тисяч гривень без відрахувань. Якщо мають більше стажу, то в середньому на 20 тисяч більше. Тож про мільйони тут мови нема.

Вікторія Снігур