Коли ж дитина помітила мотоцикл, що наближався, стала рухатись ближче до тротуару. Втім, зіткнення таки відбулось, і школярка впала… За словами свідків, водій їхав на великій швидкості та навіть не тримався за кермо. То ж добряче вдарився і він обличчям. Але замість того, щоб допомогти потерпілій дівчинці, чоловік завів мотоцикл і втік у невідомому напрямку.

Свідки аварії відразу викликали на місце «швидку допомогу». Дівчинку у важкому стані доправили до обласної дитячої лікарні. Тим часом перехожі встигли запам’ятати обличчя водія і звернулись до правоохоронців. Завдяки небайдужості вінничан та громадським активістам копи знайшли мотоцикл, а згодом і самого кермувальника – буквально за кілька годин. З’ясувалось, що він мешкає в районі Старого міста.

– Водію 25 років, і він вінничанин. На його транспортному засобі були явні механічні пошкодження. Опитуючи винуватця події, патрульні помітили в нього ознаки наркотичного сп’яніння, — каже речниця патрульної поліції Вінниці Тетяна Фіщук. — Відтак молодика доставили для огляду до наркодиспансеру. В медичному закладі в організмі водія виявили амфетамін. За фактом порушено кримінальне провадження — ст. 286 ч. 1. Триває слідство, під час якого будуть з’ясовані усі обставини аварії. Додам, що кілька років тому водій байка вже притягувався до адміністративної відповідальності за водіння у нетверезому стані чи під наркотичним сп’янінням.

Як вдалось з’ясувати журналісту, 9-річна дівчинка досі перебуває у лікарні, її стан стабільний. У дитини перелом черепа, крововилив у мозок, гематома. Оскільки стан вважається середньої важкості, це не передбачає взяття під варту, тому у водія мотоцикла після допиту вилучили права та відпустили. Але де гарантія, що він знову не скоїть злочин?! — запитують рідні дитини. Тим часом мешканці Старого міста просять у правоохоронних органів збільшити кількість патрулів у їхньому районі, адже останнім часом кількість порушників за кермом збільшилась.

– На Старому місті машини і мотоцикли просто літають провулками, бо їх ніхто не контролює! — обурюється вінничанка Лілія Мельник-Шолохова. — Біля педучилища дехто з водіїв взагалі вихваляється, як вміє входити у круті повороти. Ніяких «лежачих поліцейських»!

Вікторія Снігур