У столиці відбулись національні змагання серед військовослужбовців, які отримали поранення на фронті — «Ігри нескорених».

«Срібло» у дисципліні «велогонка» здобув вінничанин Євген Ісаєв, який влітку 2014 року отримав важке поранення під Зеленопіллям. Хлопець втратив стопу і замість неї тепер має протез. Але це не заважає йому працювати інструктором у Військовій академії та займатись спортом.

– На підготовку до «Ігор нескорених» часу майже не було, бо багато його забирає служба. Та й велосипеда свого не маю поки що. Тож потренувався лише три дні перед змаганнями. Двоколісного взяв в побратима і по Вінниці вдень та вночі намотував кілометри, – каже Євген. — Мінімальний маршрут в одну сторону був 15 км на тренуванні. Про те, що здобув «срібло», дізнався від друзів та представника «Ігор нескорених». Справа в тім, що покинув їх ще до оголошення результатів. Свою перемогу присвячую батькам. Вони — моя гордість та підтримка!

Додамо, що з переможців національних змагань невдовзі сформують остаточний склад збірної, яка представлятиме Україну на міжнародних змаганнях «Invictus Games» («Ігри нескорених») у жовтні в Австралії. Вінничанин Євген Ісаєв має всі шанси туди потрапити, що ми йому і бажаємо.

Цікаво, що, крім Євгена, участь в «Іграх нескорених» брав ще один вінничанин — поранений майданівець Микола Рудик. Забіг на 1500 метрів він виграв…

– Але до змагань за декілька днів до мене подзвонили організатори та сказали, що я поранення отримав у Києві на Революції гідності. І навіть якщо виграю, на змагання до Сіднею мене в команду не візьмуть, – каже майданівець. — Я вмію вигравати та програвати, але, в першу чергу, щоб це було справедливо. Сама участь у цих змаганнях — це пам’ять Героїв України, які віддали життя за Україну. Ми маємо їх шанувати та пам’ятати.

У свою чергу, земляки та небайдужі підтримують Миколу Рудика і сподіваються, що невдовзі події на Майдані перекваліфікують як бойові дії.

Вікторія Снігур