Унікальність

20 травня у Вінниці на великій сцені обласного музично-драматичного театру ім. М. Садовського відбудеться грандіозне свято, аналогів якому в Україні немає.

«Місіс Вінниця 2018» – не типовий конкурс краси, орієнтований лише на зовнішні фізичні параметри, а соціально-благодійна ініціатива. Вона об’єднала навколо важливої суспільної місії представників громадськості, зірок українського шоу-бізнесу, соціально-відповідальних підприємців та самих учасниць.

Ними стали молоді жінки віком від 27 до 40 років, які вже мають досвід материнства та досягли успіху в інших сферах життя: кар’єрі, творчості, доброчинній діяльності. Загалом заявки на участь подало 206 вінничанок, з яких до фіналу пройшли 15. Протягом кількох місяців підготовки вони відвідували тренінги з психології, нетворкінгу, стилю; займалися фітнесом, SPA-оздоровленням, сценічною хореографією, ораторською майстерністю та дефіле; були учасницями численних майстер-класів, модних показів, професійних фотосесій.

Та найголовніше – кожна з них розробила і презентувала власний соціальний проект, який планує реалізувати впродовж року. З-поміж обраних учасницями тем – підтримка соціально вразливих верств населення, впровадження освітніх програм для молоді, допомога багатодітних родинам, важко хворим дітям та дітям-сиротам; пропаганда здорового способу життя, розвиток інклюзивного простору тощо.

«Наш проект покликаний руйнувати шаблони і змінювати стереотипи. Зокрема і щодо ролі сучасної жінки. Ми акцентуємо увагу на соціальному потенціалі українського жіноцтва, гармонійному внутрішньому світі та вмінні реалізувати себе», – зауважує Лілія Поліщук, засновниця «Місіс Вінниця 2018»

Лілія Поліщук відома у Вінниці організацією дитячого фестивалю творчості «Міні-міс Вінниця». Ще тоді вона відзначилася кардинальною зміною формату конкурсу, змістивши акценти у бік всебічного розвитку дитини, а не лише модельних стандартів. Відповідно саме цей підхід забезпечив вагомі результати юних вінничанок на європейських та міжнародних конкурсах. Чимало вихованиць «Міні-міс Вінниця» в подальшому стали переможницями знаних у світі дитячих змагань.

Благодійна місія

У «Місіс Вінниця» не буде головних і другорядних ролей. Усі, хто долучився до конкурсу вже отримали спільну перемогу, адже разом здійснили шляхетну добру місію. Вдалося придбати автомобіль швидкої допомоги «Місіс Рятівниця», яка 30 травня вирушить у свою першу ротацію в Донецькій області і нестиме бойову варту при Першому добровольчому медичному шпиталі ім.М.Пирогова. У Вінницького реанімобілю є легендарний прототип – авто «Рятавница», куплене білоруськими побратимами. Лише за перший тиждень з території під Бахмутом на ньому вивезли з передової і врятували 59 життів.

«Нашу «Місіс Рятівницю» придбано у Нідерландах. Наразі вона проходить технічне обслуговування і в день фіналу буде представлена на загальний огляд біля театру. Авто – багатофункціональне, його можливості дозволяють проводити операції у польових умовах, що вкрай важливо на фронті», – розповідає відомий волонтер «Степанич» Юрій Тира. https://www.facebook.com/kontrabas.spectrans

Сам Юрій Тира неодноразово добровольцем виконував функції санітара-водія у гарячих точках на Сході України. Разом з друзями він уже передав на фронт 246 автомобілів. Лише минулого тижня туди вирушила машина, яка була задіяна під час зйомок серіалу «Слуга народу – 2». Коштом Студії «Квартал 95» та за особистим дорученням В.Зеленського її переобладнали під пересувний кінотеатр для українських військових. Наразі авто-кінотеатр перебуває на Луганщині.

Зірковий фінал

Спільна ідея згуртувала навколо «Місіс Вінниця» відомих людей України. Спеціальним гостем свята стане творче подружжя Тоні Матвієнко та Арсена Мірзояна, які зголосилися цілком безкоштовно підтримати цей проект. Свій 40-ий ювілей співак відзначатиме саме на вінницькій сцені, адже його та «Степанича» пов’язують чотири роки спільної підтримки бійців на фронті. За час війни на карті АТО не залишилось населених пунктів, де б вони з концертами не побували разом.

Найсильніша людина планети Василь Вірастюк ввійде до складу журі. Свою присутність також підтвердив один з найуспішніших суддів «Ліги сміху» Ігор Ласточкін, улюблений «Віталька» Гарик Бірча; найвідоміший інтелектуал України, ведучий програми «Що? Де? Коли?» Олександр Андросов, співзасновник Ukrainian Fastion Week Олександр Соколовський та виконавчий продюсер Володимир Нечипорук.

Просто з гастролів у Туреччині до Вінниці прилетить і команда «VIP-Тернопіль». Підтримати подільських місіс вирішили також дружини гумористів Студії «Квартал 95», оскільки їхні чоловіки їхні чоловіки не зможуть бути присутніми через запланований ще рік тому виступ у Вроцлаві.

Імена ще кількох гостей Всеукраїнського масштабу організатори поки що тримають у секреті.

Заступного дня після фіналу «Місіс Вінниця» зірковий десант вирушить з концертом до 199 навчально-штурмового центру у Житомирі, аби морально підтримати молодих військових перед відправкою на фронт.

17.00 – початок заходу;

Контактна особа:
Тетяна, 097 682 87 64