Ще б пак, замість звичних матраців вони принесли із собою надувну дошку з веслом та випробовували дуже популярний у США та Європі сапсерфінг. Це водний вид спорту, різновид серфінгу, в якому серфер, стоячи на дошці, переміщається водою за допомогою греблі веслом.

Зародився він ще у 18 столітті на Гавайських островах. Але тільки тепер незвичайне катання на воді стало таким модним серед молоді. У 2005 році в Каліфорнії навіть заснували федерацію сапсерфінгу, а у 2017 він дістався України! Таких умільців у нас близько півсотні.

– Дошку для заняття цим видом спорту купив мій товариш Костянтин, який нині активно готується до чемпіонату України, що пройде у столиці. Він і мені неодноразово пропонував опанувати сапсерфінг, але все не вистачало часу. Та на травневі свята ми з другом нарешті вибрались до річки, – розповідає Артур. – Спершу зробив невеличке коло поблизу берега і повернувся. Та після другого кола невпевненість і страхи зникли і сам процес настільки захопив, що я не встиг зрозуміти, як був на іншому боці Південного Бугу. І зовсім не зважав на глибину. Емоції від заняття сапсерфінгом неймовірні. Оточуючі теж не могли стримати свого захоплення. Сапсерфінг може спробувати кожен, але важливо зловити рівновагу і проявити кмітливість.

Віталіна Трудько