– І не тому, що були вчинені терористичні дії, які призвели до його смерті. Він не покінчив життя самогубством. Його спеціально застрелили за те, що він розкрив корупцію в українській армії, діючій на Сході. Я переконаний у цьому! — заявив у редакції Володимир Барашенко, брат загиблого офіцера. — Після ряду публікацій і репортажів по каналу «1+1» була проведена ексгумація тіла Юрія, і військово-лікарська комісія зробила висновок, що це не самогубство, а теракт.

Ця перекваліфікація, на мою думку, невірна. Якби терористи напали на штаб, де в той час знаходився Юрій, то не стріляли б тільки в одного нього, а поклали б ще багато штабних. Думаю, що смерть мого брата Юрія Барашенка була запланованим убивством — через розкриття ним кримінальних правопорушень, фактів торгівлі зброєю та ін.

Земляки Юрія з Красносілки, Бершаді і Маньківки, де він жив і де похований, зібрали більше 2 тис. підписів, звернулись у ГПУ, у ВРУ, але розслідування не продовжили. Справу замовчують…

Юрій Барашенко працював вчителем фізкультури у Красносілці. Дякую його колегам, друзям, директору школи за те, що на школі встановили меморіальну дошку.

Сьогодні син Юрія – 18-річний Денис Барашенко, закінчує училище, але він не має статусу сироти загиблого на війні батька. Дружина не має відповідного статусу вдови. Нам кажуть — подавайте до суду. Але як подавати, якщо розслідування досі формально не завершене? Для чого було посилати його — як і інших хлопців! — на війну, на смерть? 2 травня Юрі було б 52 роки…