Тимчасово обов’язки голови виконуватиме секретар Юрій Світлак. На думку більшості депутатів, Анатолієм Кушніром не забезпечується здійснення наданих йому повноважень. Голосування було таємним.

– З 35 присутніх депутатів Жмеринської міської ради за відставку міського голови проголосувало 26, тобто переважна більшість. Депутати також хотіли заслухати звіт першого заступника міського голови Жмеринки Олександра Фурмана про його роботу, але він на сесію не з’явився. Депутати проголосували за його відставку, – розповіла депутат Жмеринської міської ради Ольга Пащук.

На сесії також були присутні депутати Вінницької обласної ради Григорій Зозуля та Микола Віннічук.

– Депутати відсторонили з посади першого заступника міського голови Жмеринки Олександра Фурмана. Ми його відставки вимагали з грудня минулого року, коли він побив нашу колегу, депутатку Жмеринської міської ради від партії УКРОП Ольгу Пащук. Але він залишався на посаді. Вважаю, що сьогодні справедливість перемогла,-прокоментував Григорій Зозуля.

Ми зателефонували до Анатолія Кушніра, аби дізнатись подробиці.

– Я не в курсі справи. Мені тільки що повідомили, що депутати відправили у відставку. Але це незаконно. Сесія — це коли є рішення міської ради. А люди собі зібрались і прийняли рішення. Зараз у мене багато гостей, ми ведемо бесіду…Пізніше розповім більше.

Віталіна Володимирова