У храмі відслужили панахиду за загиблими синами України, поклали квіти до пам’ятника героям, що не вернулись із війни на Донбасі.

Вшанували матерів, які виростили героїв України. Вручили їм нагороди. Перед присутніми виступили демобілізовані воїни АТО, добровольці, депутати Вінницької облради. Зокрема Владислав Рой, від імені родини, яка втратила на війні брата і сина Костянтина Могилка, висококваліфікованого льотчика, аса авіації, який врятував Слов’янськ ціною власного життя, Людмила Щербаківська, голова Вінницької обласної організації ВО «Батьківщина», Григорій Зозуля, голова фракції «Укроп», інші.

Світлана Бевз, доброволець «Айдара», нині викладач політеху, де проходив захід, співорганізатор вшанування підкреслила:

– Не лише в День матері, а кожен день і час ми повинні пам’ятати солдатських матерів, що виростили героїв, які захистили Україну. Бо її дійсно боронили найкращі. І багато хто із них віддав життя за кожного із тих, хто не пізнав пекла війни.

Спасибі матерям, що виростили героїв, низький уклін усім, хто кував і кує перемогу  України. Вічна пам’ять героям, що віддали життя за нашу незалежність

Доброволець «Айдара» Юрій Кисіль підкреслив, що вони ніколи не забудуть матерів та батьків своїх загиблих побратимів і замінять їм загиблих синів. Це найменше, що можемо зробити ми для них.

Тетяна Квасюк