Чиновника одного з департаментів міської ради вивели на чисту воду працівники прокуратури області спільно з управлінням захисту економіки, департаменту захисту економіки Національної поліції України, слідчим управлінням Головного правління Національної поліції в області та ще й за активного сприяння Вінницької міської ради.

Слідчі встановили, що цей посадовець отримав у свою власність опалювальну техніку загальною вартістю 37 тисяч гривень за не створення перешкод при прийманні будівельно-монтажних робіт та підписання актів виконаних робіт підприємству, котре проводить ремонтні роботи дошкільного навчального закладу у Вінниці.

Таким неправомірним діям надано відповідну оцінку – правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею 368 кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, за вчинення чи невчинення такою службовою особою будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища) За таке правопорушення передбачене покарання — аж до 4 років позбавлення волі. Та поки що вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Ілона ВАЛЬТЕР