Днями стало відомо про його призначення на посаду керівника міськрайонного центру зайнятості. Колективу його представляли заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк разом із директором обласного центру зайнятості Галиною Скоковською.

Додамо, що Олег Оркуша під час подій на Майдані працював спеціалістом загального відділу Козятинської райради. Очолив Козятинщину із 2014 року. Його призначив на посаду як активного учасника Революції Гідності Олександр Турчинов. Проте за чотири роки, як кажуть місцеві жителі, у районі не відбулось суттєвих змін та економічного росту. Багато хто казав про те, що Олег Оркуша справді хороша людина та патріот, а ось керманича та господарника з нього не вийшло. У квітні 2018 року він подав заяву на звільнення, яку підписав Петро Порошенко. Своє рішення Олег Оркуша прокоментував так.

– Посада у мене була не з легких, вона виснажувала. Я вичерпав свій ресурс. А щоб бути, аби бути, то я так не хочу. Посприяла і криза у співпраці між керівництвом РДА та райради. Я не хочу опускатися на той низький рівень, на якому ведеться керівництво районною радою. На жаль, мені це прикро говорити, бо я теж є депутатом районної ради.

Цікаво, що до останнього дня Олег Оркуша, в якого, до слова педагогічна освіта, не розповідав про свої наміри очолити центр зайнятості. Можливо, боявся наврочити, або ж не хотів зайвого галасу. Що ж, час покаже як складеться життя екс-голови Козятинського району на новій посаді.

Віталіна Володимирова