А про те, що відбувалося далі, вже в редакції нашої газети розповів депутат Бохоницької сільської ради Григорій Майстер:

– На затвердження винесли кошторисну документацію. Ніхто її з депутатів, звичайно, не читав. Я спробував поцікавитись, але мені не дали цього зробити. Але на сесії цю документацію на майже 1 мільйон 500 тисяч гривень затвердили. Втім, жодних робіт ніхто не проводив. Минув час. Раптом у грудні на сесію винесли питання про те, щоб збільшити вартість ремонту ще на 560 тисяч гривень! А потім ще й затвердити акти виконаних робіт, котрих ніхто не виконував. За це рішення проголосувало тільки сім депутатів з п’ятнадцяти. Рішення ніби не прийняли. Але сільський голова перерахував ці гроші навіть попри те, що депутати його не підтримали. Потім виявилося, що й протокол сесії змінили. Я навіть подумати не міг, що рішення сесії можна підробити! За цим фактом і на основі мого виступу на сесії та мого звернення до голови райдержадміністрації аудиторська служба провела перевірку. Але жодних порушень вона не захотіла побачити. Тим часом за документами виходить, що ремонт сільської ради в Бохониках провели ще у грудні. На цих двох мільйонах виділених нібито на ремонт грошей чиновники, мабуть, хотіли вкрасти половину. Поки що прокуратура проводить перевірку всіх фактів, а Господарський суд вже 31 травня розгляне цю справу і вирішить, наскільки законними були дії сільського голови.

Почувши, що пахне смаленим, у Бохониках все ж заходилися робити ремонт. Але тільки наприкінці квітня, тим часом, коли акти виконаних робіт затвердили ще у грудні минулого року…

А голова сільської ради Ігор Савчук, у свою чергу, прокоментував ситуацію так:

– Для цієї людини чим гірше в селі, тим йому краще. З приводу актів виконаних робіт, котрі затверджувалися раніше, то в управлінні економіки є таке поняття «прямі витрати». Це робота і матеріали. Але зараз правоохоронні органи проводять перевірку, і я більше ніж переконаний, що ніяких порушень не буде виявлено. Все вирішиться незабаром через суд. Якби у мене були якісь порушення, то депутати мали б сказати мені про них, а не виносити це все на загал. Ремонт у сільській раді триває, все в нас нормально.