Її передали представники організації «Лікарі проти насильницького видаляння органів». Документ, під яким протягом п’яти років поставили підписи понад 2,7 мільйона чоловік у більш ніж 50 країнах світу, закликає Верховного комісара ООН із прав людини вжити негайних заходів для припинення в Китаї нелюдської практики вилучення органів у живих людей, в’язнів совісті.

Ганна, одна з волонтерів, які збирають підписи в Україні, зазначає, що «примусове видаляння органів у невинних людей є проблемою не лише Китаю. Адже з усього світу пацієнти їдуть до КНР, щоб пересадити нирку, печінку чи серце, оскільки в Китаї час очікування від кількох днів до кількох тижнів порівняно з роками за кордоном. При цьому люди не знають, що для того, аби пересадити їм орган, убивають здорову, ні в чому не винну людину. Якщо орган не прижився, одразу ж знаходять іншого донора».

Раптове і стрімке зростання в десятки разів кількості трансплантацій у Китаї почалося в 2000 році. За часом це співпало з початком масових репресій послідовників духовної практики Фалуньгун (інща назва Фалунь Дафа). На думку експертів, причиною репресій стала надзвичайна популярність цього напрямку традиційної гімнастики цігун. У її основі – виконання п’яти комплексів вправ і дотриманняпринципу істини, доброти і терпіння у повсякденному житті. За офіційними даними китайської влади кількість людей, які займалися цією практикою, досягла 70 мільйонів і перевищила чисельність правлячої в КНР комуністичної партії. Генсек компартії Китаю того часу Цзян Цземінь вважав це загрозою для збереження ідеологічного контролю над населенням і в 1999 році почав широкомасштабні репресії щодо мільйонів мирних людей.

Прихильників Фалуньгун почали масово запроторювати до в’язниць і трудових таборів. А також запустили кампанію пропаганди ненависті: всі ЗМІ почали розповсюджувати наклепницьку інформацію про Фалунь Дафа. Через посольства і консульства сфабриковані статті та відео почали розповсюджувати і в інших країнах.

Підписи і далі продовжують збирати. Ви можете поставити свій тут: https://goo.gl/GE5fCg