Сталося це біля районної адміністрації. Пташенятко побачив один із місцевих жителів та звернувся до служби ДСНС. Рятівники приїхали оперативно.

Боєць ДСНС узяв совеня у руки та по спеціальній драбині доправив до домівки, що майже на вершечку дерева. Сподіваємося, що у птаха буде довге життя, повідомили у прес-службі рятувальників.

Працівники адміністрації додають: біля їхнього приміщення мешкають не тільки сови, а й білочки. Усіх намагаються підгодовувати. А ось зоoзахисники кажуть: не треба втручатися у дику природу. Травень — місяць, коли маленькі совенята найчастіше випадають зі своїх гнізд і потроху вчаться літати. Люди думають, що пташеняті загрожує неминуча загибель, але насправді це не так.

– Усі совенята залишають гніздо в такому віці, коли ще не вміють літати і «одягнені» в щільний пух, — кажуть вони. — Пташки бігають по землі, іноді перестрибуючи з гілки на гілку. Вони ще не вміють самі добувати собі їжу, тому їх годують батьки. Як правило, старші птахи десь поруч. Вони спостерігають за малечею, але ховаються від людей. Тому не треба забирати совенят, якщо побачили їх в парку чи сквері. Але якщо так сталося, то протягом доби, максимум двох, малюка слід повернути на те ж місце, звідки взяли. Інакше його батьки переселяться в інше місце, і тоді совеня вже точно загине.

Виходить, рятувальникам доведеться знімати совеня з дерева?

Віталіна Володимирова