Належить цей екзотичний водний транспорт родині Гуменюків, котрі вже проявили свій креатив, перетворивши списану баржу на культовий паб «Реберня».

Гондола у Гуменюків з’явилася у 1998 році у спадок від дідуся, який її збудував. А чому добру пропадати? Тому й вирішили облагородити транспортний засіб і перетворити його на ще одну вінницьку туристичну родзинку. Віталій Гуменюк розповів, що довго працював за кордоном. І коли запитували, звідки він, то віджартовувався, що з Венеції. А тут і нагода випала облаштувати хоча б шматочок Венеції у рідній Вінниці.

От і взявся до роботи. Спочатку вивчив деталі декорування гондол і заходився працювати з майстрами. У венеціанських гондол спереду є залізний великий гребінь. Він означає місцевий острів. А поряд ще сім маленьких, які означають райони Венеції. Перша вінницька гондола теж матиме великий гребінь, котрий означатиме острів Кемпа, а три менших — райони Вінниці.

А далі — справа техніки. До слова, її — техніку керування – власник гондоли уважно роздивлявся на відео в Інтернеті. Потім спробував на практиці і тепер жартує, що можна вважати його першим гондольєром на селі.

Вже й з маршрутами визначились: прогулянка під трьома мостами Вінниці, до фонтана. Півгодини романтики коштуватимуть 250 гривень. А те, що такий бізнес матиме успіх, свідчить чималенька черга тих, хто хоч сьогодні захотів би покататися на гондолі. Схоже, господарю доведеться у недалекому майбутньому замовити у Венеції ще кілька гондол.

Наталка РОМАНЮК