Переможна битва під Батогом стала героїчною сторінкою в історії українського народу та вершиною військової майстерності гетьмана Богдана Хмельницького, що остаточно утвердила Україну як незалежну козацьку державу.

У програмі фестивалю – ярмарок етно-виробів і виставки творів народних майстрів, майстер-класи з ковальства, гончарства, реконструкторського мистецтва та інших видів народних ремесел, виставки козацької зброї з колекції Вінницького обласного краєзнавчого музею та сучасної зброї із зони АТО, козацькі показові виступи, змагання та забави, екскурсії місцями козацької слави с. Четвертинівка, урочисте вшанування полеглих українських козаків у Батозькій битві, виступи кобзарів, осередків козацьких бойових мистецтв, кінне шоу, виступи українських молодіжних рок-гуртів «Колір Ночі», «Чумацький Шлях», «Друже Музико» та «Широкий лан». На завершення фестивального дня гості матимуть змогу переглянути вогняно-піротехнічне шоу «Полум`я віків».

Головна фішка фестивалю , що він відбувається під державницькими гаслами, а головною родзинкою буде показ кінного шоу “Українські козаки” з м Київ. А ще — особливий козацький дух, романтика середньовіччя, національні традиції і неповторно-мальовнича подільська природа.