1 вересня все першокласники Вінниці отримають подарунки від Ле-Го Фундейшен – по 6 цеглинок всесвітньовідомого конструктора! Так само по великому набору отримає від данців кожен з 174-х перших класів “нової української школи”  на День Знань. Про це повідомила на сесії ВМР  – директор департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Як відомо, усі перші класи в Україні, що навчатимуться з 1 вересня 2018 року, безкоштовно отримають набори LEGO, які допоможуть впроваджувати ігрові методи навчання.

Учні перші класів отримають набори “Шість цеглинок” для кожного учня та по набору LEGO Play Box на кожен такий клас.

Відповідний меморандум про взаєморозуміння було підписано між міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation, інформує прес-служба Міносвіти.

Документ передбачає, що The LEGO Foundation безкоштовно забезпечить наборами усі перші класи (близько 17 тисяч шкіл з усієї України) протягом 2018-2019 року. Також компанія допоможе педагогам опанувати методики для ефективного використання конструкторів у навчанні.

– Вчителі матимуть більше можливостей застосовувати пошукові методи навчання, стимулювати дітей до навчання у більш цікавий та належний для цієї вікової групи спосіб”, – зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.