На виборчому округу №6 вийшов конфуз із двома кандидатами у депутати: Людмилою Гаврилюк від БПП та Євгеном Тищенком від «Батьківщини». Вони набрали однакову кількість голосів — по 49. Відповідно після цього було ухвалене рішення територіальною виборчою комісією про перевибори, які відбулися 20 травня. Голосували лише три вулиці — Гоголя, Горького та Маяковського…

– На бюлетені було зазначено тільки два представники цих політичних партій. В результаті перемогу здобула представниця від БПП Любов Гаврилюк, яка працює бухгалтером селищної ради у Тростянці, — розповідає вінницький соціолог та науковий дослідник Руслан Штогрин. — За неї віддали 125 голосів. За її опонента — 51. Сам процес волевиявлення проходив за давно прийнятими українськими традиціями. Одна із бабусь, яка прийшла на виборчу дільницю, поставила дві відмітки у бюлетені і пішла додому. Але потім повернулась із вимогою, щоб її бюлетень було зараховано за одного кандидата. Відповідно вона написала заяву. Проте члени комісії, керуючись буквою закону, визнали виборчий бюлетень недійсним і голос жінки не був врахований. Також був випадок, коли представники ГО «ПЕРЕДОВІ ПРАВОВІ ІНІЦІАТИВИ» повідомили керівника територіальної виборчої комісії та проводили опитування виборців, які вже проголосували, за межами дільниці. Втім, представники одного із кандидатів чомусь вирішили, що це провокація проти їхнього кандидата і написали заяву у поліцію про намагання дізнатись таємницю голосування.

… Деколи здавалося, що вибори у Тростянці — то була боротьба «не на життя, а на смерть», що то були президентські, а не селищні вибори депутатів! І зрозуміло чому. Бо до цих виборів у селищній раді було 9 депутатів від БЮТ і 8 — від БПП. Тож на ці вибори були кинуті адмінресурси, увага ЗМІ, кошти. Адже один мандат мав врівноважити або ж дати перевагу одній політичній силі….

Вікторія Снігур