Від отриманих травм останній помер. У селі вражені інцидентом та наголошують — у всьому винна горілка. Бо вона не лише забирає розум у чоловіків, а й життя…

– Загиблому було 33 роки. Він родом із Кривого Рогу. Власної родини та житла не мав. Працював у Білках у місцевому товаристві. Коли робота закінчилась і колеги роз’їхались, вирішив залишитись. Влаштувався Олександр у місцевому лісництві різноробочим. Проживав у добротному будиночку, де є всі умови. Разом із ним мешкало ще троє людей, серед яких був і Володимир. Відомо, що напередодні молоді люди розпивали спиртне, — каже Олена Березовська, голова Білок. — А серед ночі почалась бійка, яка і закінчилась смертю Сашка. Я була присутньою на слідчому експерименті, то підозрюваний пояснював, що свою жертву він бив ногами. Казав, що шкодує про те, що сталось. Оскільки в Олександра не залишилось рідних на Дніпропетровщині, поховали його у Білках на старому кладовищі. Похорон організував місцевий лісник. Додам, що раніше Володимир Панасюк вже мав проблеми із законом — відсидів за крадіжку.

У прес-службі поліції прокоментували ситуацію.

– На території домогосподарства в селі Білки було виявлено мертвим 33-річного мешканця Дніпропетровської області з ознаками насильницької смерті.

Поліцейські встановили, що чоловік помер внаслідок побоїв. Під підозру у вчиненні злочину потрапив 19-річний місцевий житель, який разом з загиблим працював у місцевому лісництві. За попередніми даними, після спільного розпиття алкогольних напоїв чоловіки посварилися. Конфлікт переріс у бійку. В результаті зловмисник завдав потерпілому численні тілесні ушкодження, від яких останній згодом помер.

Виявивши вранці бездиханне тіло чоловіка, зловмисник спочатку сховав його у погребі, в будинку прибрав та вимив сліди крові. Слідчим відкрите кримінальне провадження за фактом умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Вікторія Снігур