– Вкрай насиченим видався цей тиждень в нашому аеропорту! Бо окрім регулярних рейсів до Борисполя, Анталії та Даламану, КП «Аеропорт Вінниця» долучився до зустрічі футбольних фанів з різних куточків світу: з Сербії, Словенії, Польщі, Британії, Анголи та інших. Всі вони прямували на фінал Ліги Чемпіонів, який пройшов 26 травня у Києві, – зазначено на офіційній сторінці аеропорту «Вінниця» у Фейсбук.

Отже, частина футбольних вболівальників через перевантаженість летовищ в Києві діставалась столиці та фіналу Ліги Чемпіонів через аеропорт «Вінниця».

Нагадаємо, що лише міжнародний аеропорт “Бориспіль” прийняв 77 рейсів в день фіналу Ліги чемпіонів у Києві 26 травня.

Окрім того на повну потужність працював аеропорт імені Сікорського в Жулянах, куди приземлявся літак із Реалом.

Для того, щоб головний аеропорт України у цій дні зміг прийняти всі рейси, “Бориспіль” запустив термінал “В”, який буде обслуговував уболівальників команди “Реал Мадрид”. А от вболівальники британської команди “Ліверпуль” обслуговувалися в терміналі “D”.

Таким чином лише в “Борисполі” додатковий пасажиропотік в ці дні склав близько 16 тисяч пасажирів.

А загалом Фінальну гру головного футбольного турніру Європи Ліги чемпіонів, яка відбулася 26 травня у Києві, відвідали 61 тисяча 561 глядач. Така аудиторія на НСК “Олімпійський” зібралася, аби подивитися протистояння іспанського “Реала” з Мадрида та англійського “Ліверпуля” з однойменного міста.

Відповідні дані оприлюднив Союз європейських футбольних асоціацій УЄФА.

Зазначається, що номінальна місткість “Олімпійського” становить 70 тисяч 50 глядачів, але, у зв’язку з особливостями проведення таких матчів і великої кількості спеціальних гостей, а також журналістів, спочатку було відомо, що на фіналі ЛЧ місткість стадіону буде зменшено та вона складе близько 63 тисяч осіб.

До слова, фінал Євро-2012 між Іспанією та Італією, який також відбувався у Києві, тоді зібрав на НСК “Олімпійський” 63 тисячі 170 глядачів, а чвертьфінал цього турніру, в якому зустрічалися Італія та Англія, – 64 тисячі 340 уболівальників.