В ніч на 29 травня їхній пасажирський автобус, який уже повертався додому, мусив зробити незаплановану зупинку в Хотині. Адже багато діток скаржились на біль у животі, нудоту, блювоту. То ж медикам нічого не залишалось як 10 із 28 вінничан госпіталізувати в інфекційне відділення райлікарні.

За словами головного лікаря Хотинської ЦРЛ Юрія Пасічника, усіх діток, які цього потребували, обстежили спеціалісти, та із дорослими, які їх супроводжували, розмістили у медзакладі на ночівлю. За попередніми даними, у них ротавірусна інфекція, враховуючи те, що на зворотньому шляху група вживала некип’ячену воду, набрану із джерела. На ранок більшість пацієнтів, яким одразу почали лікування, почуваються краще. Але вже нині із тими ж симптомами під крапельницями опинилися ще двоє дітей.

З’ясувалось, що потерпілими стали мешканці села Верхівка Тростянецького району. Керівники групи та батьки малечі додають: діткам уже краще і вони отримали усю необхідну допомогу. Також сьогодні в лікарні спеціально для них підготували легкий сніданок.

Валентина Лісова