Валютники з цілком зрозумілих міркувань нічого не кажуть про ці обшуки. А от перший офіційний, проте досить скупий коментар без жодних подробиць з цього приводу оприлюднила прес-служба прокуратури Вінницької області.

– Прокуратурою спільно з працівниками слідчого управління та управління захисту економіки Нацполіції проведено ряд санкціонованих обшуків у межах кримінального провадження щодо збуту на території Вінниці незаконно виготовленої, одержаної чи підробленої іноземної та національної валюти України за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 199 КК України. Вилучені під час обшуків банкноти направлені на експертне дослідження. Крім того, встановлено, що вказані банкноти перебували у осіб, причетних до незаконних валютних операцій.

Як стало відомо редакції з достовірних джерел, минулого тижня до поліції було декілька повідомлень від громадян, що під час обміну їм продали фальшиві купюри. Крім того, оперативниками нині досить часто реєструються й повідомлення про виявлення фальшивок номіналом 500 та 100 гривень. Тож оперативники обласного управління захисту економіки провели масштабні обшуки. В основному саме у «фізичних осіб», тобто валютників. Вилучені серії купюр у євро, доларах та гривнях різного номіналу — від 10, 50, 100 і т.д. та направлені на експертизу. Поки що її результатів ще немає. Слідство триває. Втім, у прес-службі обласної поліції, чиї слідчі нині розслідують оборудку, його перебіг теж коментувати відмовились.

Редакція готова вислухати інші точки зору на цю ситуацію.