Такого хабара у Вінниці ще не брали, бо посадовець Вінницької міськради вимагав і отримав за свої послуги дорогий імпортний котел опалення вартістю 37 тисяч гривень!

У міськраді цей факт поки що не коментують, але неофіційно відомо, що хабарника «здали» колеги…

Тому після коротких оперативних заходів цей сенсаційний факт викрили працівники обласного управління захисту економіки Нацполіції за участю слідчого управління поліції області та прокуратури.

І справді, у вже колишнього працівника ВМР знайшли новий в упаковці котел, який він отримав як хабар. За що?

Оперативники Нацполіції задокументували факт вимагання від представників будівельної компанії, яка виграла тендер на проведення ремонтних робіт в освітньому закладі міста, так званої «матеріальної подяки». Бо за підписання актів виконаних робіт та неперешкоджання в подальшому при прийомі будівельно-монтажних робіт посадовець вимагав саме котел вартістю 37 тисяч гривень.

Під час проведення обшуків за місцем проживання фігуранта оперативники вилучили отриманий ним як хабар обігрівач. Наразі посадовцю повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про застосування щодо нього запобіжного заходу.

Цікаво, що посадовцю загрожує покарання у вигляді штрафу від 17 000 до 25 500 гривень… Чи арешту на термін від трьох до шести місяців або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Сергій Годун