А незадовго до цього Інесса вже отримала статус та корону «Місіс Медіа» в регіональному конкурсі «Жінка Вінниччини 2018».

Красуню замітили й тепер їй пропонують участь у міжнародних конкурсах краси.

Про те як вдається поєднувати роботу викладача медуніверситету, роботу телеведучої та дефілювання по подіумі, Інесса Побережна розповіла читачам «33-го каналу».

Одна справа – участь в регіональному конкурсі «Жінка Вінниччини», як з’явилась ідея спробувати свої сили в Всеукраїнському конкурсі краси?

– Конкурс «Mrs.Ukraine International 2018» – це конкурс не тільки красивих, а й успішних жінок. Якось до мене на ефір прийшли дівчата, які вже брали участь у таких конкурсах. Ці дівчата вже заміжні, мають дітей та встигли себе реалізувати в професії, крім того всі вони грають активну соціальну роль в житті міста. Вони й запропонували мені подати свою заявку на конкурс «Mrs.Ukraine International 2018». Адже я також заміжня, маю сина, успішна в своїй роботі. То я подумала: чому ні? Згодом мене запросила на кастинг в Київ. Так все і почалося.

Якою була конкурсна програма? І чи складно дався вам цей конкурс?

– Було дійсно складно. Адже всі конкурсантки не лише привабливими зовні, а й інтелектуально наповнені всередині. Змагалось 14 дівчат з усіх куточків України. Конкурсна програма включала в себе п’ять дефіле з хореографічними постановками: презентаційне, бізнес-леді дефіле – відеопрезентація учасниць (бізнес-позиціонування діяльності на українському ринку, соціальна і суспільна сфери, сімейний стан), вихід в спортивному образі (демонстрація красивої фізичної форми фіналісток, які популяризують здоровий спосіб життя, спорт і правильне харчування), вихід в стилізованих українських нарядах з дітками, а також дефіле в дизайнерських вечірніх сукнях.

Хто допомагав вам створювати образи?

– Автентичний український лук для мене готувала дизайнерка Світлана Теренчук. А вечірня сукня була від Катерини Лукашик.

Розкажіть про свій звичайний робочий день. З чого він починається і як він закінчується?

– Розкажу на прикладі сьогоднішнього дня. Я прокинулась о 04:30, попила теплу воду з лимоном та медом. Далі зробила собі мейкап та зачіску, а по дорозі на роботу – п’ю каву, яку завжди беру з собою в машину.  Перед ранковим ефіром я перечитала сценарій програми, який сама ж вчора і написала. А вже о 07:00 розпочинається драйвовий прямий ефір, який триває дві години. Потім по плану я готую собі концепцію наступного ефіру, це десь ще година часу. А потім їду займатись спортом, тренування зазвичай тривають дві-три години, після чого я обідаю. О 15:00 маю зайняття по вокалу. Потім я забираю з садочку свого сина й везу його на брейкденс, чекаю його. А далі він їде зі мною на зайняття з англійської, бо мені конче необхідно підтягнути її для гідного представлення України на наступному конкурсі краси.

А що це за конкурс буде? Ми чули, що вам надходили пропозиції взяти участь аж в трьох конкурсах краси.

–  Це справді так. Надходила пропозиція взяти участь в конкурсі краси в Китаї та Ямайці. Я вирішила, поки що, поучаствувати в міжнародному конкурсі краси “Elite Beauty Queens”, що відбуватиметься в Юрмалі з 17 по 22 червня. Щодня там відбуватимуться певні змагання між красунями. Наприклад, презентувати національний одяг або ж конкурс талантів, тому й доводиться ходити на вокал зараз (сміється). Я обрала Юрмалу, тому що в мене там є багато родичів, знайомих та друзів. В Латвії довгий час проживали мої батьки. Колись туди переїхав двоюрідний брат моєї бабусі. З часом він забрав туди бабцю, тому мої батьки довгий час проживали в Латвії, однак то було ще до мого народження.

Хто одягатиме вас для Юрмали?

– Це буде знову Світлана Теренчук та Катерина Лукашик.

А чому саме ці дизайнери? В Очеретного, до прикладу, не думали образ підібрати?

– У Теренчук більше такі сценічні образи, Лукашик створює ідеальні вечірні образи – це все для сцени. Але в нас там будуть і офіційні зустрічі з мером Юрмали, і поїздки до дитячих будинків, де мені знадобляться цікаві та яскраві луки, а в Очеретного, якраз зараз вийшла нова чудова колекція, де багато квітів та свіжості. Думаю, це те, що треба. Якщо Олександр буде не проти, можна було б разом підібрати кілька гарних ексклюзивних образів.

Як реагує ваш чоловік на вашу участь в конкурсах краси?

– На перший конкурс – «Mrs. Media International 2018» коханий реагував трохи вороже та насторожено, але то все через те, що він до кінця не розумів, що то й для чого. А зараз, звичайно, він мене дуже підтримує. Він налаштовує мене психологічно, в усьому допомагає. Зараз Сергій не нервується, принаймні мені так задається. Він заспокоює мої нерви.

А час на «розслабитись» у вас є?

– Звичайно. Це вдається не завжди, тим більше останнім часом (сміється), але в мене є інколи вихідні, які я обов’язково проводжу зі своєю сім’єю. Друзі, подруги… ми часто зустрічаємось, в більшості випадків – в домашній обстановці. Я рідко ходжу по якихось розважальних закладах.

У вас, якщо чесно, досить дивне поєднання захоплень та спеціальності: ви закінчили вінницький медичний університет, займались аптечним бізнесом, потім стали телеведучою і ось конкурси краси. Як все це вдалось поєднати?

– Та я навіть і думки ніколи не мала брати участь в якихось конкурсах краси,мені здавалось то все так далеко від мене. Це все доля так завернула. А медуніверситет – це бажання моїх батьків, я ж особливого інтересу до медицини ніколи не проявляла, хоча в процесі навчання я відчула захоплення. Саме тому я зараз продовжую займатись викладацькою діяльністю в медуніверситеті. Я міксую медицину і творчість. Все встигаю, мені все подобається і поки нічого не збираюсь кидати. Аптекою ж мені дуже подобалось займатись. Я вклала туди чимало своєї душі, однак мушу визнати місце під аптеку було вибране невдало. Тому довелось таки її закрити. Однак безцінний досвід я отримала.

Скажіть, а в такому щільному графіку ви плануєте знайти місце для ще однієї дитини?

– Я поки не можу так про це заявити. Хочеться, звичайно, ще дитинку. Я про це думаю, бо дуже люблю діток. Але, думаю, що вагітність найближчим часом ще не плануватиму.

Конкурси краси влітають в «копієчку» конкурсанткам?

– Були членські внески, про суми яких я не можу говорити. А так, я більше не вклала ні копійки. Дизайнерські луки мені надавалися безкоштовно. Безумовно, я витрачаюсь на косметологів, перукарів, зайняття спортом та репетитором з англійської. Однак я й без конкурсів краси на все це витрачаю кошти, тому…

Очевидно, що Вінниці вам тепер замало, адже не даремно ви погодились на міжнародний конкурс краси. Які ваші подальші плани?

– Поки що я беру з конкурсів краси лише досвід. Можливо він допоможе мені якось влаштуватись в житті, але я поки про це не загадую. Одне можу сказати, зупинятись на досягнутому я не збираюсь. Побачу, куди заведе мене моя краса (сміється).