Вітаємо усіх, хто цьогоріч вступає у самостійне життя та переступає поріг школи! Жаль усвідомлювати, що і це покоління – діти війни. Тому бажаємо одного – миру вашому дому та Україні. Нехай здісняться всі ваші мрії у мирній країні. Щасливої вам долі, юні й гарні!

Ваш «33-й канал»

23-25 травня у школах Вінниччини пролунав останній дзвінок для 6856 випускників ЗОШ І-ІІІ ступенів. З них 790 випускників 11-х класів претендують на нагородження медалями та 1067 випускників 9-х класів – на свідоцтво з відзнакою. У місті востаннє сіли за парти 1703 одинадцятикласники. Дев’ятикласників ми нарахували 3393 особи.

Цьогоріч лінійки у стилі Радянського Союзу — з шикуванням та виносом прапорів – проводили востаннє. Бо, як повідомили керівникам шкіл та вчителям на нарадах, у 2019 році свято переформатують у творчі флешмоби, куди залучатимуть усіх учнів. Це, за словами освітян, буде цікавіше, патріотично та дасть можливість показати творчий потенціал наших дітей. Гімн України та вишиванки не скасовуватимуть! Проте не всі сприймають таке нововведення.

– Лінійка – це щось на зразок ініціації, це обряд причетності до певної спільноти. Школа виконує свій гімн, виносить шкільний прапор, кращих учнів нагороджують, багато квітів, селфі на пам’ять, — вважає тато школярів із Ладижина Андрій Скакодуб. – Це має бути. Можливо, в іншій формі, можливо, слід щось осучаснити та внести щось креативне.

Додамо, що 22 та 24 травня школярі Вінниччини уже склали ЗНО з математики та української мови і літератури. Тестування триватиме до 13 червня.

Кожен із випускників здолав свою першу важливу життєву вершину. Попереду – доросле життя, сповнене випробувань. Пройдіть його гідно!

Віталіна Володимирова